Gå til hovedindhold
Nyheder fra Borgmesterens Afdeling

Mød Gardehusarregimentets flotte heste dagen før Dronningens besøg i Aarhus

Torsdag den 2. juni – dagen før Hendes Majestæt Dronningen ankommer til Aarhus ombord på Kongeskibet Dannebrog – afholdes der et arrangement på Jydsk Væddeløbsbane. Der er gratis adgang.

31. maj 2022
  • Læs op

Indhold

    Det bliver et offentligt arrangement for hele byen, hvor man kan gå rundt i staldene og se de flotte heste, opleve ponytrav og se opvisninger med trompetspil, kvadrilleridning, spring, sabelhugning med mere. 

    Programmet for dagen:

    • 18.30-19.30: Åben stald. Gæsterne må gå rundt i staldene og se på hestene. Derudover kan man møde og stille spørgsmål til Gardehusarregimentets hesteeskadron (over 50 heste og ryttere) og nyde musik fremført af Prinsens Musikkorps.
    • 19.30-19.35: Officiel velkomst ved 1. viceborgmester Anette Poulsen (S).
    • 19.35-20.00: Jydsk Væddeløbsbane præsenterer eksempler på ponytrav, almindeligt trav samt galopløb.
    • 20.00-20.10: Den Kongelige Stald viser kørsel med karet og fortæller om staldene.
    • 20.10-20.30: Oplev Hesteskadronens opvisningshold samt Hesteskadronens trompeterhold. De leverer et show, hvor de fremviser trompetspil til hest, kvadrilleridning, spring, griber ting i luften samt hugger ting over med sabel. Alt dette gennemføres med husarer både til hest og på jorden.

    Der vil være åbent i restauranten under hele arrangementet, så gæsterne har mulighed for både at købe noget at spise og drikke.

    I forbindelse med Dronningens besøg i Aarhus kan man opleve Gardehusarregimentets hesteskandron under karetturene både fredag og lørdag.


    Sidst opdateret: 4. september 2023