Kaninerne kom over målstregen

Tilbage i august i år gik Aarhus Kommune som den første kommune i Danmark i luften med egen crowdfunding-platform som er endnu en del af kommunens medborgerskabspolitik. Og nu knap tre måneder senere er de første to projekter nået i mål med deres indsamlinger. Kanin-projektet fik i løbet af knap tre måneder indsamlet 25.000 kroner – og Det Kærlige Måltid, hvor unge frivillige laver og uddeler gratis måltider til familier ramt af akut sygdom, har fået 15.000 kroner ind på kontoen.

Borgmester Jacob Bundsgaard: ”Det er godt at se, at vores nye crowdfunding-platform allerede har hjulpet to gode initiativer i mål, og dejligt at den er blevet taget godt imod – både af projektmagere og alle dem, der har støttet. Forhåbentligt kan succesen for de to projekter være med til at inspirere andre til at prøve mulighederne af med de gode og spændende projekter, de går og idéudvikler på. Det er bare at komme i gang.”

Den nye platform er helt gratis at bruge og gør det samtidigt let for borgerne i Aarhus Kommune at oprette og støtte hinandens og egne projekter. Projekterne, der crowdfundes til på platformen, er er nemlig borgernes egne. Det vil sige, at de selv skal forberede dem, crowdfunde til dem og realisere dem efterfølgende. Til gengæld er Aarhus Kommune garant for ordentlige og trygge forhold, og der er gennemsigtighed omkring alle processer, ligesom man kan være sikker på at få sine penge tilbage, hvis et projekt ikke opnår det fulde beløb til at blive realiseret.

Aarhus Kommune ønsker, at platformen Crowdfunding Aarhus skal være et sted, hvor folk bliver inspireret og får lyst til at engagere sig i deres lokalområder, i fælles interessefællesskaber og samles på tværs af mærkesager, som understøtter medborgerskab i Aarhus Kommune. Platformen er på den måde et nyt redskab i en kommunal kontekst, som borgerne frit kan benytte.

Fakta

Crowdfunding-platformen er frit tilgængelig for alle i Aarhus Kommune: private borgere, virksomheder, foreninger og institutioner. Alle projekter, der crowdfundes til, skal ligge i Aarhus Kommune, understøtte kommunens medborgerskabspolitik, være lovlige og ligge indenfor kommunalfuldmagtens rammer. Projekterne skal være åbne for alle og i fællesskabets interesse.

Alle har mulighed for at gå ind på platformen og se, hvilke projekter, der søges finansieret via crowdfunding, og selv give et økonomisk bidrag, hvis man har lyst.

Den nye side har adressen:

www.crowdfundingaarhus.dk