De værste besparelser indenfor kultur, sport og fritid afværget

Knap 5 millioner kroner blev der skåret af de bebudede besparelser inden for Sport, Kultur, biblioteker og Fritid. Det svarer til, at partierne bag nattens budgetforlig har reduceret de varslede besparelser med rundt en tredjedel.

”Jeg er utrolig lettet over, at det lykkedes at fjerne nogle af de helt store besparelser, der ville have betydet væsentlige serviceforringelser for borgerne. Det er en vigtig anerkendelse af, at kultur og fritidsområdet også er velfærd, der har stor betydning for aarhusianernes dagligdag og sundhed,” siger rådmand for Kultur og Borgservice Rabih Azad-Ahmad.

Forliget betyder, at der bliver ikke skåret i den bemandede åbningstid på lokalbibliotekerne og Dokk1. Sport og Fritidslivet kan fastholde tilskud på det samme niveau. Det vigtigt for de mange frivillige og ikke mindst foreningslivet. Sidst men ikke mindst glæder rådmanden sig over, at det at det lykkedes at forhindre den kommunale besparelse på kulturinstitutionerne.

”Vi har et kultur og foreningsliv i særklasse i Aarhus. Jeg er glad for, at flertallet har bakket mig op i, at vi skal fortsætte det gode arbejde. Det er områder, som har stor betydning for alle aarhusianere. Det skal vi som politikere værne og fortsat støtte op om, ” siger Rabih Azad-Ahmad.