Gå til hovedindhold
Nyheder fra Kultur og Borgerservice

Historisk løft til idrætten i Aarhus

Mere end en kvart milliard kroner. Det er beløbet, som partierne bag budgetforliget i Aarhus Kommune har afsat til idrætsfaciliteter. Beslutningen kommer efter et markant opråb fra kommunens borgere og foreningsliv, der på hjemmesiden aarhus-mangler.dk er kommet med hele 797 forslag til idrætsfaciliteter

18. sep. 2020
  • Læs op

Indhold

    Det blev til et massivt løft til idrætten, da partierne bag det netop indgåede budgetforlig i Aarhus Kommune afsatte penge til anlægsinvesteringer i årene 2024 til 2033. Idrætsområdet får tilført 27 millioner kroner årligt svarende til 270 millioner kroner, og samtidig blev der afsat yderligere 70 millioner kroner til fritidsfaciliteter og yderligere millioner til grundkøb.

    ”Det er et historisk stort løft til idrætten. Jeg vil gerne takke alle de borgere og foreninger, der har hjulpet med at sætte fokus på, hvor stort behovet er for nye og bedre idrætsfaciliteter. Det har haft kæmpe betydning for, at det er lykkedes at få området sat højt på partiernes prioriteringsløfter. Det viser, at det kan betale sig at kæmpe for en sag,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

    Rådmanden har i løbet af foråret sammen med Idrætssamvirket sat fokus på behovet for flere og bedre idrætsfaciliter. Aarhus er i mange år vokset, men idrætsfaciliteterne er ikke vokset med.

    Kommunens beregninger viser, at der i 2030 ville mangle 32 boldbaner og 22 idrætshaller blot for at have det samme niveau som i 2015, hvis ikke der bliver investeret massivt i området. Borgere og foreninger kunne på hjemmesiden aarhus-mangler.dk komme med bud på, hvor der mangler idrætsfaciliteter. Der er aktuelt kommet 797 forslag fordelt over hele kommunen.

    ”Aarhus er en attraktiv og populær by. Hvis det skal fortsætte, er det afgørende, at vi har de nødvendige faciliteter og fritidstilbud, som danner ramme om samvær og sunde fællesskaber. Gode forenings- og fritidsfaciliteter er en investering i vores sundhed og fremtid, ” siger Rabih Azad-Ahmad.

    At bevare og løfte fritids- og idrætsområdet for alle borgere i Aarhus kræver en indsats på mange områder. Både i traditionelle idrætsfaciliteter, outdoorfaciliteter og specialfaciliteter. Det er nødvendigt, at der sker en løbende udbygning af traditionelle idrætshaller, svømmehaller, boldbaner, outdoor-faciliteter og specialfaciliteter i takt med, at byen vokser og fortættes.

    I forbindelse med den kommende Sport- og Fritidspolitik skal der laves en strategi for, hvordan pengene skal bruges. Strategien skal sikre, at pengene fordeles efter objektive kriterier og samtidig understøtter, at der i hele kommunen er adgang til gode og alsidige idrætsfaciliteter.

    De forslag, der er kommet fra borgerne, skal inddrages i prioriteringen af puljen, når den skal fordeles til konkrete projekter. Desuden skal erfaringerne med det store potentiale, der ligger i det lokale engagement, drages med ind i udviklingen af fremtidige projekter.

     

     

     

     

     

     

    Sidst opdateret: 4. september 2023