Gå til hovedindhold

Kulturrådmand: ”Budgetforlig blev bedre uden at blive godt”

Efter lange og intense forhandlinger lykkedes det i de sidste timer at afbøde de værste besparelser på kulturområdet. Det anerkender rådmand for Kultur og Borgerservice Mahad Yussuf, der dog stadig skal finde besparelser for adskillige millioner.

27. sep. 2023
  • Læs op

Indhold

    Klokken var et godt stykke over midnat, inden forhandlingerne om de kommende års budget sluttede. I de sene timer af forhandlingerne lykkedes det at afbøde en væsentlig del af besparelserne på kultur- og fritidsområdet. Området står dog over for en sparerunde, der er næsten lige så stor som den man lige har været igennem i 2023.

    ”Det holdt hårdt. Men i sidste ende lykkedes det at lave et forlig, der var bedre end det først så ud til. Der er dog stadig et forlig, som kommer til at ramme området hårdt, og som kommer til at betyde væsentlige besparelser og serviceforringelser, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Mahad Yussuf.

    Forligspartierne er blevet enige om at afsætte 5 mio. kr. i 2024, til at reducere Kultur og Borgerservices bidrag til Østjyllands Brandvæsen og den kollektive trafik, ligesom partierne er enige om at kigge på den fremtidige fordeling af udgifterne i forbindelse med næste års budget.

    Forligspartierne har samtidig valgt at afsætte 700.000 kroner årligt til at oprette en værksfunktion i det kommende ungemiljø på det tidligere Amtssygehus. I forligstekstens står der:

    ”Forligspartierne ønsker at udnytte potentialet i Værkstedsbygningen og Kapellet på Amtssygehuset som en af vejene til større trivsel for unge. Bygningerne skal sammen med Ungdomskulturhuset danne base for de idrætsformer, som er i vækst, og som ikke indgår i det traditionelle foreningsliv. Der skal her være plads til både organiserede og uorganiserede miljøer i grænselandet mellem kunst, kultur og idræt.”

    Desuden skal der inden næste års budgetforhandlinger laves en analyse af behovet for idrætsfaciliteter. Analysen skal ske med udgangspunkt i igangværende projekter hos foreningslivet, den nuværende dækning af idrætsfaciliteter i lokalområder sammenholdt med befolkningsprognoser og behov og ønsker til større specialfaciliteter sammenholdt med sammenlignelige større byer i Danmark.

    ”Aarhus vokser og det samme gør behovet for flere idrætsfaciliteter. Jeg er derfor meget tilfreds med, at forligspartierne er enige i, at det er et område som vi skal have styrket fokus på i fremtiden, ” siger Mahad Yussuf.

    Samlet medfører budgetforliget besparelser i Kultur og Borgerservice på 12 millioner kroner i 2024.

    Sidst opdateret: 27. september 2023