Tiltrængt løft til sport- og fritidsfaciliteter

I flere timer sad de politiske partier i Aarhus byråd samlet for at aftale budgettet for de kommende år. Men først i de absolut sidste minutter, blev forligspartierne enige om et tiltrængt løft på næsten ni millioner kroner til kommunens sport- og fritidsfaciliteter.

”Det er et vigtigt og tiltrængt løft. Jeg er glad for, at det til sidst lykkedes at finde penge til dette område. Aarhus har en stor mangel på idrætsfaciliteter. Byen vokser, men vores faciliteter kan slet ikke følge med,” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Ud over de knap ni millioner kroner, der kommer fra en forventet skattepræmie fra regeringen, har forligspartierne også aftalt at se på en model, hvor områdets økonomi stiger i takt med befolkningstallet.

I forligsteksten står der: ”Forligspartierne er enige om at drøfte behov for tilpasning af budgetmodeller i forbindelse med revisionen af den Økonomiske Politik, herunder eventuelle nye budgetmodeller eksempelvis for Sport- og Fritidsområdet”

”Det er vigtigt med gode faciliteter til sport og fritid. Vores foreninger og mange frivillige knokler hver dag for at sikre sunde og aktive fællesskaber. Det arbejde skal og må vi bakke op om ved at sørge for gode rammer og faciliteter. Jeg ser derfor frem til at vi endelig kan få drøftet en budgetmodel, ” siger Rabih Azad-Ahmad