Valgdag med musik og kultur for hele familien

Grundlovsdag er både valgdag og børnenes dag i Aarhus i år. Onsdag den 5. juni kan børn og familier opleve et væld af kunstneriske workshops, koncerter og street performance til Børnekulturfestival, der foregår i hjertet af Aarhus.

Festivalen begynder kl. 10, hvor kulturrådmand Rabih Azad-Ahmad åbner den første koncert i Musikhusets foyer. Det er det populære orkester Musikflyveren, der spiller op til koncert for de 0-6-årige. Koncertens sange handler om en dag fra morgen til aften, og de formidles på bedste vis af Musikflyverens fire dygtige og børneglade musikere. Koncerterne er gratis og foregår indendørs kl. 10 og igen kl. 11.

Børnekulturfestivalens program foregår hele dagen frem til kl. 17 i området omkring Brobjergskolen, Musikhuset og Officersbygningen. Her er underholdning for både store og små.

Børn og familier i alle aldre kan blandt andet være med til at lave et big scale fælles tegneværk med den internationalt anerkendte kunstner MORMOR; lave kunst med tekstiler med kunstnerne Stine Leth, Karoline H. Larsen og Astrid Skibsted; genopdage verdensmålene på ARoS; eller familiedans med Teaterhuset Filuren.

Oplev også finurligt gadeteater med den hollandske kunstner Mr. Image Theatre med forestillingen BIG BUGS og forestillingen JEKYLL ON ICE med Paolo Nani Teater. Der er også flere koncerter i børnehøjde med Aarhus Musikskole, World Music Center og portugisiske Compahnia de Musica Teatral samt Sange til verden om FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling med børnekor og Aarhus Jazz Orchestra.

Dagen afsluttes med en forrygende koncert med bandet Bogfinkevej, som spiller på Bassinscenen foran Musikhuset kl. 16.30.
Festivalen er en del af Europæisk Kulturregion og den regionale kulturfestival GENOPDAG og arrangeres af Børnekulturhuset i Aarhus og Aarhus Musikskole.

Se hele programmet på www.boernedage.dk/festival