Dansk Folkeparti: Ældreområdet står over for voldsomme besparelser

På overfladen er der prioritereret lidt penge til at opretholde den nuværende service, ligesom der bliver klattet med pengene til projekter hist og pist. Men i det store billede bliver velfærden ikke forbedret. Tværtimod. Man holder fast i det såkaldte finansieringsbidrag, som medfører besparelser på alle velfærdsområder. Faktisk fodrer man bare hunden med sin egen hale, fordi man skærer ned med den ene hånd og deler gaver ud med den anden. Det kan vi i Dansk Folkeparti ikke være med til", lyder det fra Dansk Folkepartis rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, der fortsætter:

"På ældreområdet står vi derudover også over for et kæmpe pres i forhold til ældre med handicap. Her er der slået et hul i kassen, som kun bliver større og større i fremtiden. De ældre med handicap lever heldigvis længere, men det skaber store udfordringer for økonomien i på ældreområdet. Udgifterne stiger med 11 mio. de næste fire år, og det er penge, som også skal hentes ved besparelser hos de ældre”.

En hovedprioritet for Dansk Folkeparti i forhandlingerne var mere tid i hjemmeplejen. Her mener partiet heller ikke, at de kunne blive imødekommet i tilstrækkelig grad:

“Hjemmeplejen trænger til et stort løft. De ansatte råber på det. Borgerne råber på det. Men det røde flertal vil ikke høre det. Det eneste vi bad om var sølle 10 minutter ekstra til hver medarbejder i dag- og aftenvagt. Når det ikke engang kan honoreres, så viser det, hvor lavt et så vigtigt velfærdsområde står hos det røde flertal”, afslutter Jette Skive.