Løft til kultur og Fritid

Løft til kultur og Fritid

Et bredt flertal i Aarhus Byråd et netop blevet enige om de kommende års budget. Aftalen giver et løft til kultur, biblioteker og sport.

Kultur skal være en del af det nye Sydhavnskvarter. Både Det Jyske Kunstakademi og spillestedet Train indgår i planerne for det kommende Sydhavnskvarter. Forligspartierne har afsat 600.000 kroner årligt til såvel Train som det Jyske Kunstakademi.

”Aarhus er en by, hvor kulturen sætter dagsordenen. Det skal vi også være med til at gøre i det nye Sydhavnskarter. Det er vigtigt for hele områdets attraktivitet, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Teatret Svalegangen får 1 million kroner årligt. Pengene skal bruges til at sikre flere egenproduktioner.

”Det er vigtigt at Aarhus er en by som byder på både kulturoplevelser og kulturproduktion. Det er vigtigt for mig at vi kan give hele det danske teaterpublikum forestiller der er made in Aarhus,” siger Rabih Azad-Ahmad.

Aarhus vokser og de mange nye borgere står i kø til byens begrænsede idrætfaciliteter. Forligspartierne har derfor afsat 1,2 kroner årligt til drift og yderligere otte millioner i de kommende to år til at bygge nye faciliteter.

”Vi oplever et massivt pres på idrætfaciliteterne. I de senere år har vi afsat historisk store beløb til området. Jeg havde gerne set at vi sikrede at idrætfaciliteterne voksede i takt med byen. Det var der ikke flertal for nu, og i det lys glæder jeg mig over det lykkedes at give området et løft, ” siger Rabih Azad-Ahmad.

Desuden blev der afsat 2,6 millioner kroner i årene 2020-2023 til den Vestdanske Filmpulje. Penge til etablering af et nyt rekreativt koncertområde ved Eskelund. To millioner kroner til at styrke børn og unges læselyst og en indsats for demokratisk medborgerskab på bibliotekerne. 500.000 kroner årligt i fire år til drift af et LGBT+ hus. 200.000 kroner om året i fire år til Sager der Samler. En million til Musikbu Aarhus En million til flytning af Gruppe 38. En million til etablering af en Pocket Park, en event- og byhave ved Voxhall. Ligesom der blev afsat i alt 10 millioner kroner til The Ocean Race.