Ny koncertplads og rekreativt område i Eskelunden er en realitet

Ny koncertplads og rekreativt område i Eskelunden er en realitet

Med budgetaftalen i Aarhus Kommune er alle pengene til den nye koncert- og eventplads på Eskelund fundet. De 23 millioner kroner i budgetforliget betyder, at aarhusianerne kan se frem til en naturskøn og professionel koncertplads.

Der er politisk opbakning til at sikre Aarhus en tidssvarende og grøn udendørs koncert- og eventplads. Med 23 millioner kroner er etableringen af Eskelund som koncertplads nu en realitet.

” Jeg er super glad. Aarhus er en musikby, og aarhusianerne fortjener en professionel, udendørs koncert- og eventplads. Vi får i Eskelunden et enestående område. Et smukt grønt areal til motion og fællesskab samt en plads, der giver os mulighed for mange store oplevelser i fremtiden, ” siger rådmand for Kultur og Borgerservice Rabih Azad-Ahmad.

Ved budgetforliget i 2012 blev der afsat en million kroner til forundersøgelser, og ved budgettet 2018-21 blev der afsat yderligere 10 millioner kroner til at påbegynde realisering af projektet. I juni 2019 donerede Salling Fondene 11 millioner kroner til Eskelunden, og med de 23 millioner fra dette års budgetforlig er den samlede anlægsudgift på 43 millioner kroner dækket.

Eskelunden ligger en kilometer fra Viby Torv, to kilometer fra Tivoli Friheden og tre kilometer fra Aarhus Banegård. Så Eskelunden er bynær og med sit imponerende areal på flere end 500.000 kvadratmeter også det største naturområde indenfor Ringvejen. Det er ambitionen at bygge en koncertplads med plads til 40.000 gæster.