Dansk Folkeparti: Dansk Folkeparti tilfreds med markant løft til ældreområdet i Aarhus

Rådmand Jette Skive udtaler:

“Jeg kan slet ikke beskrive hvor glade vi er over den her aftale. Det er et historisk stort løft vi nu laver på ældreområdet og det kan vi kun være stolte over.”

Dansk Folkeparti gik til forhandlingerne med budgetforslag for over 160 mio kr årligt. I aftalen er der afsat 252 mio kr over hele budgetperioden til ældreområdet, som får en markant økonomisk indsprøjtning:

“Vi gik ind til forhandlinger med store ønsker, men vi kan ikke pille håret af en skaldet og jeg er derfor overordentlig tilfreds med alt det vi har fået med i aftalen. Borgmesteren spillede ud med et løft på 30 mio. og store besparelser på ældreområdet. Besparelserne har vi fået barberet ned og i stedet er der tilført hele 232 mio. Det betaler sig at bide fast i bordkanten. Takket være Dansk Folkeparti kommer der nu et markant løft på normeringerne for vores personale, både i hjemmeplejen og på de enkelte plejehjem. Vi får mere tid til at yde en kærlig pleje og omsorg, og så er arbejdet med kendt hjemmehjælper blevet permanent. Det kommer til at blive mærket derude” udtaler Jette Skive og fortsætter:

“Vigtigst af alt er det dog, at de andre partier endelig har indset budgetmodellen ikke er tilstrækkelig. Hullet i kassen er bare vokset og de gamle har betalt regningen, men fra 2025 skal det være slut. Nu har vi givet håndslag på, at budgetmodellen bliver opdateret og det er simpelthen historisk. Jeg kan slet ikke få armene ned igen.”

For kommunens demente borgere er der også udsigt til et tiltrængt serviceløft. Demenscentrum Aarhus er sikret 8 mio kr i 2021 og et løfte om at se på, hvordan demensområdet skal finansieres fremad:

“På demensområdet mangler der varme hænder til vores specialplejehjem for borgere med svær demens. Vi har sikret et løft og kigger nu frem mod nye og bedre rammer, når plejehjemmet flytter til nye lokaler på Skovvangsvej. Til næste års budgetforhandlinger er der så en opgave for at sikre det rette niveau, så vi kan tilbyde en god og omsorgsfuld pleje til dem, som er forsvundet ind i demensens mørke. Også her har Dansk Folkeparti sat et markant fodaftryk til gavn for nogle af de allersvageste ældre” afslutter Jette Skive.

Dansk Folkeparti kan også se sig selv ind i resten af aftalen, hvor der bl.a. afsættes midler til socialområdet, beskæftigelsen og klima. Byrådsmedlem Knud N. Mathiesen udtaler:

“Vi er i yderst tilfredse med, at socialområdet får et løft, så vi forhåbentlig kan få gjort op med de mange møgsager på vores botilbud. De ekstra midler til grønne områder er også en hjertesag for DF, da vi længe har kæmpet for flere parker og træer i vores bysamfund. Endeligt er vi glade for at kunne hjælpe nyuddannede og arbejdsløse med at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter corona. Det er afgørende for vores velfærdssamfund, at de nyledige ikke bliver langtidsledige over det kommende år, hvilket vi har taget hånd om i den her aftale.”

På den 10-årige anlægsinvesteringsplan har Dansk Folkeparti også sørget for at sætte flere gode aftryk:

“Der er meget få anlægsinvesteringer vi ikke kan se os selv i, men vi er særligt tilfredse med, at der nu er sikret midler til vores grønne områder, mere natur og biodiversitet og til at starte klimasikringen af vejnettet. Vi har også sørget for at få afsat flere midler til en trafikcentral, hvilket er afgørende for mobiliteten på vores vejnet det kommende årti. Vi er også særdeles stolte over at vi nu er med til at etablere et naturvidenskabsmuseum af international standard. Det bliver et kommende vartegn for Aarhus Kommune, der samler det bedste fra Universitetet, naturen og kommunens arbejde med klimatilpasninger under ét tag. Det kan vi kun være stolte af” slutter Knud N. Mathiesen.

Spørgsmål til budgetforliget kan rettes til Rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, på: j.skive@aarhus.dk eller 21 65 99 58. Spørgsmål til den 10-årige anlægsinvesteringsplan kan rettes til Knud N. Mathiesen på 20 26 31 33.