Pressemeddelelse fra Jakob Søgaard Clausen om budgetforlig i Aarhus

Sent torsdag aften lykkedes det byrådet i Aarhus at blive enige om et budgetforlig for 2023. Løsgænger Jakob Søgaard Clausen er en del af forliget, og erklærer sig tilfreds med at have sat flere konkrete aftryk:

“Selvom der i år er lagt op til en større sparerunde, så synes jeg alligevel det er lykkedes at sætte flere fornuftige aftryk på budgetaftalen. Med borgmesterens budgetudkast var der lagt op til store besparelser på velfærdsområderne og intet udviklingsperspektiv. Med forliget sætter vi et udviklingsperspektiv på og forsøger samtidig at føre sparekniven uden om kernevelfærden. Det er jeg meget tilfreds med” indleder Jakob Søgaard Clausen, som peger på flere vigtige aftryk i form af borgerinddragelse, visitering af hjælpemidler til ældre og øget kontrol i busserne:

“Kommunalvalgets helt klare tale i Aarhus var, at aarhusianerne kalder på mere borgerinddragelse. Især når det kommer til større byggeplaner i Aarhus. Nu styrker vi indsatsen. Når en ældre århusianer efterspørger en rollator behøver det ikke forklares, sagsbehandles eller bureaukratiseres med lang ventetid til følge. Derfor indfører vi nu straksudlevering. Økonomien bag den kollektive transport er udfordret. Derfor styrkes kontrollen i busserne, så flere kommer til at bidrage for brugen af vores fælles transport. Det er tre vigtige tiltag” fortsætter Jakob Søgaard Clausen og peger på flere konkrete forslag, som han har været med til at få ind som en del af forliget:

“Fremover kan flere udsatte unge se frem til få et fritidsjob. Der sker en større investering i sundhed. Der laves tiltag for at styrke ældres tryghed i eget hjem. Det undersøges hvordan eksisterende idrætsfaciliteter kan udnyttes bedre end i dag, og så sætter vi solceller op på kommunens bygninger og planter flere bytræer i samarbejde erhvervslivet”.

Herudover har regeringen netop fremsat et lovforslag om tryghedsvagter. Med budgetforliget er byrådet enige om, at Aarhus Kommune skal være med til at udvikle konceptet med tryghedsvagter:

“Sammen med de borgerlige partier har jeg længe presset på for at få tryghedsvagter i Aarhus. Nu sker der endelig noget. Aarhus kommer til at tilkendegive over for regeringen, at vi er meget interesserede i at deltage i ordningen. Men vi påpeger også, at der skal statslig finansiering til, og så skal tryghedsvagterne have flere redskaber herunder droner og mulighed for at udskrive kontrolafgifter” lyder det afslutningsvist fra Jakob Søgaard Clausen.