Glade handi-atleter til Royal Run i Aarhus

Foto: Team Tvilling

Både Rolf og Lisbeth er kørestolsbrugere, og de bor til daglig på et botilbud. Det forhindrer dem dog ikke i at deltage i byens sportsaktiviteter, og det er da heller ikke første gang, at de to nedlægger lange distancer sammen. De har løbet med Team Tvilling i 3 år, og der er fuldt fart på løbevognene, når de træner hver søndag.

Jeg er i gang med at arrangere en halv ironman til næste år.
Rolf Nielsen, handi-atlet

Det er dog kun gjort muligt, fordi der eksisterer frivillige ildsjæle, der insisterer på, at sportsaktiviteter skal være for alle, og at gode oplevelser er noget, vi skaber sammen. Den vision går godt i spænd med den måde, vi i Aarhus Kommune gentænker velfærden på:

”Gode liv skaber vi sammen i vores indbyrdes relationer – og nogle af de vigtigste fællesskaber har vi lokalt. Vi lever et sted, som danner ramme om vores liv. Vores ambition for Aarhus er, at den skal være en god by for alle. En by med plads til at udfolde sig, hvor alle har mulighed for at tage ansvar for eget liv og udnytte egne evner. En by, hvor vi i fællesskab hjælper dem, der har brug for det.”

Netop fællesskabet er det, der får Rolf og Lisbeth til at stå tidligt op hver søndag for at træne med Team Tvilling, og begge er de enige om, at der hos Team Tvilling er plads til at være sig selv. Lisbeth siger: ”Der er ikke forskel på, om man er handicappet eller ej – man mødes i øjenhøjde og med respekt.” Det oplever de også, når de deltager til løb rundt omkring i Danmark, hvor publikum ofte hepper lidt ekstra, når Team Tvilling passerer forbi med deres løbevogne.

Velfærd er noget vi skaber sammen

Team Tvilling er en af de frivillige foreninger, der gennem motion og frisk luft skaber rum for fællesskab. Deres mål er at sprede glæde og livsenergi hos personer med et fysisk handicap, og det gør de gennem sportsaktiviteter. Foruden en glæde for fysisk aktivitet, handler det for Team Tvilling også om at nedbryde den berøringsangst, som mange har over for folk med handicap.

Det at have et handicap behøver nemlig ikke at være en begrænsning, og for både Rolf og Lisbeth handler deres tid i Team Tvilling om at få en masse gode oplevelser og afprøve nye grænser. Til det tilføjer Rolf:

”Jeg er i gang med at arrangere en halv ironman til næste år,” hvilken han planlægger at gennemføre sammen med to frivillige fra Team Tvilling. Selvom Lisbeth og Rolf er nysgerrige på at udfordre sig selv i fremtiden, forklarer Lisbeth, at det dog i starten var en smule grænseoverskridende at blive skubbet i løbevognen:

”Når man er vant til at være den, som styrer, kan det være lidt grænseoverskridende af give kontrollen fra sig – særligt når man ikke kan se, hvem der løber med én.”

Dette har Lisbeth dog for længst vænnet sig til, og begge er de opstemte på at deltage i mange flere løb – også gerne i udlandet.

Når Team Tvilling deltager i løb som Royal Run er det for at vise og inspirere andre til at gøre det samme. Både Rolf og Lisbeth skal også deltage i den kommende weekends halvmaraton, hvor de igen er at finde i egne løbevogne skubbet af frivillige hænder fra Team Tvilling. De vil gerne opfordre andre personer med fysisk handicap til også at prøve kræfter med Team Tvilling, da de synes, at alle skal have mulighed for at være aktive og deltage i fælles sportsaktiviteter i byrummet.