Rådmand opfordrer til at suspendere kontanthjælpsregel

Beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard drøfter i disse dage med partierne, om 225 timers-reglen for kontanthjælpsmodtagere skal suspenderes under coronakrisen. Reglen går ud på, at borgere der modtager kontanthjælp får trukket i deres ydelse, hvis de ikke har haft 225 timers arbejde i løbet af et år. Ægtefæller kan helt miste deres ydelse. Social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz opfordrer partierne til, at 225 timers-reglen suspenderes hurtigst muligt.

”Vi oplever lige nu en historisk tørlægning af jobmarkedet, og det er småjob og andre ufaglærte job, der ryger først. I den situation er det meningsløst at straffe kontanthjælpsmodtagerne, som i forvejen er mest i klemme. Desuden er regler og sanktioner suspenderet for ledige på dagpenge, og vi bør naturligvis behandle alle lige. Derfor er der ikke noget at betænke sig på. 225 timers-reglen bør suspenderes, så længe coronakrisen står på, og det forventer jeg også vil ske. Derfor har jeg bedt min forvaltning om at være klar til at suspendere 225 timers-reglen, og appellerer til at beskæftigelsesministeren og Folketingets partier snart lander en aftale,” siger Kristian Würtz.

Pr. 1. april skønnes det, at fem borgere i Aarhus Kommune står til at miste deres kontanthjælp, mens 20-40 borgere står til at miste mellem 500 og 1000 kroner pr. måned, hvis 225 timers-reglen fastholdes.