Aarhus forlænger vinterherberg

”Jeg er glad for, at regeringen giver mulighed for, at vi kan forlænge tilbuddet til hjemløse migranter. Der er tale om en målgruppe, som er ilde stedt, hvis de bliver syge af corona. Samtidig har de svært ved at følge myndighedernes anbefalinger om forebyggende hygiejne og smittebegrænsning, så det er vigtigt, at vi har et sted, hvor vi kan drage omsorg for de hjemløse migranter. Det gavner også samfundet,” siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.

”Selvom det har været en mild vinter, har vi oplevet et stort pres på vinterherberget. De hjemløse migranter har ikke andre steder at gå hen. Derfor er det godt, at vi kan fortsætte en måned mere end oprindelig planlagt. Men det dækker faktisk ikke behovet. Derfor er vi i Røde Kors ved at se på, hvordan vi kan finansiere et permanent nødherberg, der vil være åbent for alle. Det er vores vurdering, at Aarhus har brug for 10-20 ekstra herbergspladser,” siger Knud Aarup, som er regionsformand for Røde Kors og formand for Aarhus Kommunes Udsatteråd.

Vinterherberget tilbyder overnatningsplads i vintermånederne fra kl. 20:30 til 08:00. Alt tøj, mad, kaffe, tæpper og sengetøj, der hjælper de hjemløse i kulden, er doneret af private og virksomheder, mens driften finansieres af staten, Aarhus Kommune og de involverede organisationer.