Bankaftale sikrer kontanter til socialt udsatte

Nordea har lukket sine filialer for fysisk fremmøde under coronakrisen. Det har bragt en mindre gruppe af socialt udsatte borgere i klemme, fordi de ikke har et hævekort. Almindeligvis møder de op i en bestemt Nordea-filial i et bestemt tidsrum hver uge for at få udbetalt kontanter, hvilket er suspenderet under coronakrisen. I stedet har Aarhus Kommune og Nordea aftalt en midlertidig praksis, hvor borgerne kan betjenes ekstraordinært, samtidig med at de gældende retningslinjer for hygiejne og samvær overholdes.

Udover Nordea har Aarhus Kommune været i dialog med Danske Bank, Jutlander Bank, Sparekassen Kronjylland og Arbejdernes Landsbank, der har oplyst, at de holder åbent i forhold til de mest nødvendige kasseekspeditioner.

”Betaling med kort og apps er det naturligste i verden for langt de fleste af os. Men der er en mindre gruppe af socialt udsatte borgere, der ikke har mulighed for at bruge hævekort. Det er de allermest udsatte i vores by, og de rammes ekstra hårdt under coronakrisen. Derfor er jeg glad for, at bankerne vil åbne døren for dem i en tid, hvor alt ellers er lukket ned,” siger Kristian Würtz, rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse.