En uge fyldt med jobrettede aktiviteter skal kickstarte karrieren for byens nyuddannede

Stil skarpt på, hvordan du kan skabe værdi for byens virksomheder. Mød virksomheder med konkrete jobtilbud. Få indblik i, om iværksætteri eller freelance er noget for dig.

Det og meget mere er tilbuddene til byens nyuddannede, som i uge 43 kan deltage i +50 arrangementer, der hjælper dem på vej til at lande det første job efter uddannelsen.

Det er Jobcenter Aarhus, der står bag arrangementerne i samarbejde med en lang række partnere – herunder jobformidlere, kursusudbydere, eksperter, universiteter og arbejdsgivere. Målet er at give de nyuddannede aarhusianere inspiration, viden og kontakter, der kan hjælpe dem hurtigt videre i arbejde, og det er der hårdt brug for, forklarer social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz:

”I Aarhus har vi en stor gruppe af nyuddannede unge, der forlader uddannelsesstederne med tårnhøje kvalifikationer og ambitioner. Men i det aktuelle jobmarked har de alligevel brug for en håndsrækning for at komme i arbejde. Med JOB BootCampen samler vi en lang række aktører med den nyeste viden om arbejdsmarkedet og rekruttering. Det gør vi med et fælles mål om at ruste de unge til arbejdsmarkedet og hjælpe flere nyuddannede hurtigt i job.”

JOB BootCampen skal supplere de eksisterende tilbud til byens dimittender og har fokus på fem temaer: Fremtidens arbejdsmarked, fremtidens job, den attraktive jobansøger, iværksætteri og internationalisering.

Blandt ugens arrangementer er en 3-dages CASE Competition, hvor unge på tværs af uddannelser skal samarbejde om at løse en konkret case for en virksomhed. Programmet byder også på en paneldebat med unge dimittender, som vil dele deres tanker, udfordringer og oplevelser med ledighed. Der vil også være mulighed for at deltage i en NetWalk, hvor turen går forbi hele tre iværksættermiljøer i Gellerup.

Café Fairbar på Klostertorv er mødested for de deltagende dimittender hele ugen. Her kan de unge sætte sig ned for at skrive ansøgninger eller for at netværke med andre unge, der er i samme båd.

Du kan se hele programmet for JOB BootCampen på www.jobbootcamp.dk eller følge med via LinkedIn eller Facebook.

På grund af COVID-19-restriktionerne er der et begrænset antal pladser til de fysiske arrangementer.


Om dimittendledigheden i Aarhus

Mange unge aarhusianere står uden job efter endt uddannelse. Særligt i sommermånederne ses en stigning i ledigheden blandt unge, der netop har afsluttet en mellemlang- eller lang videregående uddannelse. En tendens, der kun er blevet forstærket af coronakrisen, hvor der er blevet færre jobs og flere om buddet.

I Aarhus Kommune er der aktuelt mere end 3700 dagpengemodtagere under 30 år, som er meldt ledig i en a-kasse, der varetager arbejdsløshedsforsikring for akademikere eller professionsbachelorer. Tallet er vejledende for dimittendledigheden.

Unge under 30 år udgør dermed 56 procent af det samlede antal ledige akademikere i Aarhus Kommune. For ledige aarhusianere med en professionsbachelor er godt en tredjedel under 30 år.

De seneste opgørelser fra Akademikerne (august 2020) viser, at ledighedsprocenten blandt unge dimittender i de akademiske a-kasser i Aarhus var på 46, mens de akademikere, som dimitterede for 1-2 år siden, havde en ledighedsprocent på ca. 20. For akademikere, som dimitterede for mere end 15 år siden, var ledighedsprocenten blot 2,8.