Nye partnerskabsaftaler sikrer gratis gældsrådgivning til udsatte aarhusianere

”Som udsat har man ofte mange bekymringer, der tynger. Med partnerskabsaftalerne kan vi hjælpe byens udsatte godt på vej til at slippe én af dem. Og en stabil økonomi er et godt afsæt til en lettere tilværelse, for den kan skabe overskud til at arbejde med andre udfordringer,” fortæller Kristian Würtz, social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune.

Partnerne samarbejder om at tilbyde aarhusianere med gældsproblematikker tidlig og professionel hjælp.

Den Sociale Retshjælps Fond og KFUM’s Sociale Arbejde varetager den uvildige økonomiske rådgivning. Her kan borgere få hjælp til at skabe overblik over deres samlede økonomi og gæld, kontakte kreditorer eller søge gældssanering. Og så får borgerne vejledning i at lægge et budget, der kan hjælpe dem til økonomisk stabilitet.

For Den Sociale Retshjælps Fond er partnerskabet et vigtigt skridt på vejen til en mere effektiv koordination af gældsrådgivningen i Aarhus.

”I den Sociale Retshjælps Fond har vi siden 2007 arbejdet utrætteligt på at tilbyde gratis gældsrådgivning til socialt udsatte borgere, der har en kombination af lav indkomst, gæld og lavt rådighedsbeløb. Gennem samarbejdet håber vi at kunne hjælpe mange flere!” siger Sandy Madar, direktør ved Den Sociale Gældsrådgivning.

Aarhus Kommunes partnerskabsaftale med KFUM’s Sociale Arbejde er en fornyelse af en tidligere aftale, som løb frem til juni i år.

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Aarhus Kommune, som betyder, at vi når længere ud til mennesker, som ellers ikke vil benytte rådgivningen. Vores dygtige, frivillige fagpersoner kan hjælpe med at skabe overblik og ro om økonomien – og dermed bedre livskvalitet,” siger jurist og projektleder June Crondahl fra gældsrådgivningen På Fode Igen under KFUM’s Sociale Arbejde.

Hun tilføjer, at På Fode Igen altid kan bruge flere frivillige gældsrådgivere.

De nye partnerskabsaftaler løber til udgangen af oktober 2023.

Information om rådgivningen:

Både borgere og ansatte ved Aarhus Kommune kan henvende sig til rådgivningstilbuddene.

Den Sociale Retshjælp tilbyder rådgivning i Aarhus C (Augustenborggade 2). Der kan bestilles tid til rådgivning på telefon 70 22 93 30 eller på mail gaeld@socialeretshjaelp.dk. Målgruppen er borgere i en socialt udsat livssituation, som er tilknyttet Center for Kontanthjælpsydelser.

KFUM’s Sociale Arbejde tilbyder rådgivning i Viby (Café Parasollen) og i Brabrand (Livsværkstederne, City Vest). Der kan bestilles tid til rådgivning på telefon 30 30 66 32. Målgruppen er mennesker i en socialt udsat livssituation og mennesker, der er i risiko for at komme det.