Praktik og løntilskud førte til job

Da arbejdsgiver tilbød mig løntilskud, vidste jeg godt, at han kun gjorde det, fordi han satsede på mig.
Troels Jørgensen, bygningskonstruktør

Af Helle Veel Høygaard, Jobcenter Aarhus

Den 33-årige bygningskonstruktør, Troels Jørgensen, der også har fem års erfaring som tømrer, er glad for at være i mål med sit første rigtige job. Han har nået at være på en tegnestue, hvor han blev ramt af besparelser efter tremåneders ansættelse.

"Jeg havde tidligere været i kontakt med den nystartede tegnestue Flæks om en virksomhedspraktik, så jeg tog straks fat i dem igen for at høre, om vi skulle fortsætte dialogen," fortæller Troels Jørgensen og tilføjer:

"Jeg har virkelig følt mig velkommen. Det er et sted, hvor man selv har indflydelse på tingene, og hvor medarbejderne bliver spurgt til råds. Og så var der tid til at komme ordentligt ind i tingene uden at føle sig vildt presset."

Troels indrømmer, at det prikkede lidt til hans stolthed, at han skulle starte i en virksomhedspraktik i stedet for et ordinært job. Han vidste ikke, om praktikken førte til job, men han fornemmede allerede til samtalen, at tegnestuen var en god arbejdsplads, hvor han ville kæmpe for at blive en del af fællesskabet.

"Jeg var selvfølgelig bange for at spilde min tid i praktikken. Da arbejdsgiver tilbød mig løntilskud, vidste jeg godt, at han kun gjorde det, fordi han satsede på mig. Men jeg har alligevel været usikker på, om jeg nu var tilstrækkelig i jobbet,” lyder det fra den nyuddannede bygningskonstruktør, der nævner, at man kan bruge virksomhedspraktik til at prøve forskellige arbejdspladser af i jagten på det rette match.

Kemien tjekkes i praktikperioden

Hans arbejdsgiver Levi Dørken kan bekræfte, at Troels har klaret det godt og bliver en del af tegnestuen. Han synes, det fungerer godt med at starte i praktik, hvor man finder ud af, om kemien fungerer.

"Vi er en mindre tegnestue, hvor det er meget vigtigt, at vi fungerer godt sammen. Det når man at finde ud af i løbet af fire ugers praktik. I perioden med løntilskud kan man fornemme potentialet, og det var her, vi fandt ud af, at vi vil satse på at videreuddanne Troels, så han bliver vores nye bæredygtighedskonsulent," slutter Levi Dørken.