Ny jobmesse skal skabe stærke match mellem virksomheder og ledige aarhusianere

Flere end 900 fag- og ufaglærte ledige og 26 virksomheder er inviteret til en dag med netværk, kompetencer og rekruttering i fokus, når Jobcenter Aarhus tirsdag den 23. november afholder jobmesse. Målet med messen er at skabe stærke match mellem ledige aarhusianere og de deltagende virksomheder, som har aktuelle jobåbninger.

”De aarhusianske virksomheder efterspørger arbejdskraft, og samtidig har nogle ledige udfordringer med at finde et job, der matcher deres kompetencer. Med den nye jobmesse får både fag- og ufaglærte ledige mulighed for at udforske nye brancher, som ikke ligger inden for deres primære søgefelt,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz og fortsætter:

”Jobmessen er et nyt samarbejde på tværs af fire afdelinger i Jobcentret, som skal ryste posen og give både arbejdsgivere og ledige nye perspektiver på den næste ansættelse. Det går rigtig godt med beskæftigelsen i Aarhus, og derfor er det også nu, vi skal gøre en ekstra indsats for at få alle med i opsvinget.”

Jobmessen henvender sig både til fag- og ufaglærte ledige, jobparate kontanthjælpsmodtagere og jobparate unge. Deltagerne er inviteret i timeslots, så der skabes et godt flow hen over dagen med mulighed for at komme omkring alle relevante virksomheder.

På messen kan virksomheder, uddannelsesinstitutioner og offentlige arbejdspladser møde ledige med jobønsker inden for branchen, præsentere aktuelle og kommende jobåbninger samt screene interesserede kandidater. Der er inviteret en bred kreds af virksomheder inden for brancher, der oplever udfordringer med at rekruttere kvalificeret arbejdskraft. Det gælder blandt andre service-, detail-, sundheds-, fødevare-, lager- og logistikbranchen.

Om jobmessen:
Tid:
Tirsdag den 23. november fra kl. 10 til 16.
Sted:
Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C.
Tilmelding:
Jobmessen henvender sig til alle ledige faglærte og ufaglærte i Aarhus Kommune. Kontakt din job- eller virksomhedskonsulent, hvis du ønsker at deltage.

Pressen er velkommen med gyldigt coronapas.

Vedrørende corona:
Alle deltagere skal fremvise coronapas og messen afholdes i overensstemmelse med gældende retningslinjer. Det er muligt at få udleveret mundbind, og der vil være håndsprit på alle borde.

Ledighed blandt faglærte og ufaglærte aarhusianere:

  • Der er pr. 15 november 2694 ledige dagpengemodtagere i Aarhus Kommune, der er faglærte, ufaglærte eller har en kort videregående uddannelse.
  • Der er pr. 15. november 522 jobparate kontanthjælpsmodtagere over 30 år i Aarhus Kommune.