Rekordmange deltager i messe for erhvervsuddannelserne

I år deltager flere end 2400 elever fra 40 grundskoler. Det er en rekordhøj tilmelding, som kun blev overgået i 2013, hvor Aarhus også var vært for det nationale DM i Skills.

”Der er desværre for mange unge, som ”per automatik” vælger en gymnasial ungdomsuddannelse uden for alvor at have fået øjnene op for de mange perspektiver og gode jobmuligheder, der er med en erhvervsuddannelse. I Aarhus har Skills en vigtig rolle i at synliggøre erhvervsuddannelserne, og jeg er derfor glad for, at vi i år sætter rekord med antal deltagere. Jeg håber meget, at succesen med Skills og den intensiverede indsats for flere unge på erhvervsuddannelser i Aarhus kommer til udtryk i tilmeldingstallene til erhvervsuddannelserne i marts”, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

”Jeg synes, det er fantastisk godt, at så mange skoler vælger at sende deres elever afsted på AarhusSkills. Vi har brug for at fortælle de unge, at der er et hav af spændende muligheder inden for erhvervsuddannelserne, og AarhusSkills er en sjov og lærerig måde at få engageret de unge på,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Kristian Würtz, som åbner messen.

På AarhusSkills får deltagerne mulighed for at blive klogere på hele 46 uddannelser fra de seks erhvervsskoler i Aarhus. Hver uddannelse har en stand, hvor deltagerne kan møde elever fra uddannelsen, prøve kræfter med konkrete øvelser og få mere at vide om uddannelsens indhold og efterfølgende karrieremuligheder.

”Kloge hænder og skarpe hjerner fra byens erhvervsuddannelser er de unge, der bygger, designer og skaber Aarhus. Derfor er det fremragende, at 40 skoler, 117 klasser og 2470 deltagere allerede nu er tilmeldt AarhusSkills, hvor eleverne kan se, prøve og udforske det gode håndværk. AarhusSkills er uddannelsesvejledning, når det er bedst - og jeg er sikker på, at dagen kan inspirere endnu flere unge til at se de mange muligheder, en erhvervsuddannelse åbner for,” siger Thomas Medom, rådmand for Børn og Unge.

En festlig del af AarhusSkills er SkillsStafetten, hvor elever fra 8. klassetrin konkurrerer i en række discipliner. I år skal 160 hold med tre elever på hvert hold dyste mod hinanden. Vinderne går videre til DM i Skills i foråret 2022.

”AarhusSkills er en super mulighed for alle erhvervsskolerne i Aarhus til at promovere vores yderst relevante ungdomsuddannelsesmuligheder for de unge i udskolingen. Vi skal for tiden stå på tæer for at få elever til vores uddannelser, og dette er en god mulighed for os til at gøre de unge opmærksomme og nysgerrige på at tage en erhvervsuddannelse. Vi kan ved hjælp af forskellige hands-on aktiviteter på standene give dem nogle begyndererfaringer, som de måske kan bruge senere hen i deres valgproces,” siger Thomas Sand Skipper, chef for skolekontakt og rekruttering på AARHUS TECH.

Sidst på eftermiddagen afløses AarhusSkills af EUD-messen, hvor elever fra 8. klassetrin og deres forældre kan få mere at vide om erhvervsuddannelserne.

AarhusSkills arrangeres i et samarbejde mellem Aarhus Kommune, SkillsDanmark og repræsentanter fra arbejdsmarkedets parter samt de seks erhvervsskoler i Aarhus – AARHUS TECH, Aarhus Business College, Jordbrugets UddannelsesCenter, SOSU Østjylland, VIA Beklædningshåndværker og Institut for Odontologi og Oral Sundhed (tandklinikassistent- og tandplejeruddannelsen).

Program

Tid: tirsdag den 16. november kl. 9-19

Sted: Ceres Park & Arena

Kl. 9-14: AarhusSkills og SkillsStafetten

Kl. 16-19: EUD-messen


Tilmelding

Det er muligt at tilmelde sig på aarhusskills.dk, hvor man også kan læse mere om messen. Det er også muligt at møde op uden tilmelding.


Vedrørende corona

Alle deltagere skal vise ID ved indgangen for at dokumentere deres alder. Alle 15-årige og derover skal vise coronapas. Det er muligt at få udleveret mundbind.