Natpladser til alle hjemløse vinteren over

Aarhus Kommune står igen i år klar med et vinterberedskab, der sikrer varme senge til alle byens hjemløse i de kolde efterårs- og vintermåneder.

”Alle aarhusianere skal have et sted at søge nattely, når efterårskulden bider i kinder og tæer. Lige nu er der tilstrækkeligt med sovepladser på byens herberger og forsorgstilbud, men vi følger behovet tæt og står klar til at tage ekstra pladser i brug, hvis det bliver nødvendigt,” siger Kristian Würtz, social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune.

Erfaringerne fra de seneste år er, at der i særligt kolde perioder hen over vinteren kan opstå pres på byens tilbud. Derfor registrerer Aarhus Kommune vinteren over antallet af ledige pladser på tilbuddene og står med kort varsel klar til at tage ekstra natpladser på Forsorgshjemmet Østervang i brug, hvis det bliver nødvendigt.

Men ikke alle i hjemløshed kan gøre brug af byens eksisterende herberger og forsorgstilbud. Derfor slår Aarhus Kommune – i samarbejde med Blå Kors, Røde Kors, Kirkens Korshær og Folkekirken i Aarhus – igen i år dørene op til Aarhus Vinterherberg, som er et nødherberg for hjemløse migranter.

”Alle skal have mulighed for et varmt måltid og et varmt sted at sove. Aarhus Vinterherberg er et vigtigt samarbejde, som vinteren over skaber tryghed for en meget udsat gruppe af hjemløse,” siger socialrådmand Kristian Würtz.

Vinterherberget på Tage-Hansens Gade åbner den 14. november og er et tilbud til udenlandske hjemløse, som opholder sig i Danmark i en kortere periode.

Natpladser i Aarhus:

Aarhus Kommune og kommunens samarbejdspartnere tilbyder vinteren over natpladser på følgende herberger og forsorgstilbud:

  • Tre Ege
  • Forsorgshjemmet Østervang
  • Forsorgstilbuddet Nordbyen
  • Natvarmestuen på Kalkværksvej
  • UngNat på Nørre Allé
  • Aarhus Vinterherberg