Som akademiker skal man nogle gange tænke bredere og i nye baner for at lande sit næste job

Via Jobcenter Aarhus kom den jobsøgende akademiker Martin Meller i kontakt med virksomheden Lexoforms i Silkeborg, der tilbyder online GDPR-løsninger. 

Selv om jobbet hos Lexoforms som kunderådgiver og sælger af GDPR-løsninger til kunder ikke var det, Martin Meller drømte om, da han færdiggjorde sin kandidatuddannelse i Europastudier for et par år siden, blev han positivt overrasket over, hvor meget indflydelse han selv har fået på sin nuværende stilling. 

Selv siger Martin Meller til DR Østjylland:

”Jeg har truffet et valg om at gå ud og bruge nogle af mine kompetencer, men jeg er også gået på kompromis med, at det ikke var muligt at komme i spil i en stilling, hvor alle mine kompetencer kunne anvendes.”

Tidligere salgschef i Lexoforms, Michael Lundgaard, uddyber:

"40 procent af Martin Mellers arbejde går i hans retning, 40 procent kommer vi overens om, og så er der måske 20 procent tilbage, som er nogle mere trælse opgaver.”

Derudover fortæller Michael Lundgaard om samarbejdet med Jobcenter Aarhus:  

”Det var faktisk en stilling, som vi har haft svært ved at rekruttere til. Derfor er vi utroligt glade for vores samarbejde med Casper Callesen [red. virksomhedskonsulent] fra Jobcenter Aarhus, da dette match mellem Martin og os ellers ikke var sket. Det er en glimrende mulighed at kunne prøve kandidater af inden ansættelse, så man har muligheden for at se, om der er et match.” 

Læs mere om Martins vej i job i denne artikel fra DR Østjylland: Styrtdyk i akademikerledighed: Hos virksomhed i Silkeborg formede Martin selv jobbet | Østjylland | DR