Ny jobmesse skal hjælpe flygtninge i arbejde

Knap 1200 ukrainske flygtninge har i løbet af de seneste måneder fået opholds- og arbejdstilladelse i Aarhus.

På tirsdag kan de og andre flygtninge møde en række aarhusianske virksomheder, som mangler arbejdskraft. Det sker på en ny jobmesse, som skal skabe gode match mellem flygtninge i Aarhus og det lokale erhvervsliv.

”Rigtig mange flygtninge ønsker at blive en del af et arbejdsfællesskab, hvor de kan bruge og udvikle deres faglige kompetencer, lære sproget og udvide deres netværk. På messen får de mulighed for at møde en række lokale virksomheder med ledige stillinger, som er klar til at invitere en kollega med flygtningebaggrund ind på det aarhusianske arbejdsmarked,” siger social- og beskæftigelsesrådmand Anders Winnerskjold og fortæller, at messen både henvender sig til ufaglærte, faglærte og flygtninge med en længere uddannelse.

I forbindelse med modtagelsen af ukrainske flygtninge har Aarhus Kommune oprettet en Ukraine Job Task Force, som i samarbejde med integrationsafdelingen hjælper ukrainere med at afklare kompetencer og finde et jobmatch. Men der er også brug for et arrangement, hvor ledige flygtninge og virksomheder kan møde hinanden ansigt til ansigt, fortæller rådmand Anders Winnerskjold:

”Selvom mange flygtninge kommer med erhvervserfaring og gode uddannelser, kan der være sproglige og personlige barrierer i forhold til at finde et arbejde. Derfor har vi nu taget initiativ til, at ledige flygtninge og virksomheder kan møde hinanden ansigt til ansigt og tale jobmuligheder. Jeg håber, at messen kan hjælpe flere flygtninge til at få en hverdag med et job, for vi ved, at det er en af de bedste veje til integration.”

Der er inviteret en bred kreds af virksomheder inden for blandt andet service-, detail-, sundheds-, fødevare-, lager- og logistikbranchen til tirsdagens jobmesse. I alt har 23 virksomheder booket en stand på messen.

Der vil være ukrainsktalende og engelsktalende tolke til stede på messen, som kan hjælpe dialogen mellem deltagere og virksomheder godt på vej.

Læs mere om jobmessen i messekataloget

Se tal for opholdstilladelser, inkvartering og beskæftigelse for ukrainske flygtninge på AARHUS I TAL

Om jobmessen:
Tid:
Tirsdag den 14. juni 2022 fra kl. 10 til kl. 14.15
Sted:
Turbinehallen, Kalkværksvej 12, 8000 Aarhus C
Målgruppe:
Jobmessen henvender sig til ledige flygtninge i Aarhus Kommune, som er kommet hertil inden for de seneste fem år.