Jobcenter Aarhus gentager succes med jobmesse for fag-og ufaglærte aarhusianere

Flere end 1600 ledige og 25 virksomheder er inviteret til at en dag med netværk, kompetencer og rekruttering i fokus, når Jobcenter Aarhus igen afholder jobmesse for fag- og ufaglærte.

”Vi fik rigtig gode tilbagemeldinger fra både virksomheder og ledige efter jobmessen i november, hvor nogle virksomheder gik hjem med op mod seks nye kollegaer. Derfor gentager vi nu succesen,” fortæller Anders Winnerskjold, social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune, og fortsætter:

”Det går rigtig godt med beskæftigelsen i Aarhus, men det betyder også, at nogle af byens virksomheder har svært ved at rekruttere fag- og ufaglært arbejdskraft. På jobmessen får virksomheder og ledige mulighed for at møde hinanden ansigt til ansigt og tage en uformel snak om jobønsker og jobåbninger. Det kan udvide både virksomhedernes og de lediges perspektiver på den næste ansættelse og skabe alternative, men stærke match."

Det er Jobcenter Aarhus, der står bag jobmessen, som henvender sig til både fag- og ufaglærte ledige, jobparate kontanthjælpsmodtagere og jobparate unge. Også jobsøgende ukrainske flygtninge er inviteret med på et gæstekort, fortæller rådmanden:

”Mange ukrainske flygtninge et stort ønske om at finde et arbejde, og for nogle af de deltagende virksomheder er det ikke afgørende, om deres kommende medarbejder taler dansk. Derfor er det helt oplagt at give parterne mulighed for at møde hinanden og tale jobmuligheder på onsdagens messe.”

På jobmessen vil der både være ukrainsktalende og engelsktalende medarbejdere fra jobcentret, som kan hjælpe dialogen mellem ukrainere og virksomheder på vej. Derudover planlægger Jobcenter Aarhus en jobmesse målrettet ukrainske flygtninge, som afholdes i juni.

Til onsdagens messe er der inviteret en bred kreds af virksomheder inden for brancher med rekrutteringsudfordringer. Det gælder blandt andre service-, detail-, sundheds-, fødevare-, lager- og logistikbranchen.

Se de deltagende virksomheder på jobmessen for fag- og ufaglærte

Pressen er velkommen til at deltage.

 

Om jobmessen:

Tid: Onsdag den 18. maj 2022 fra kl. 9 til 15.
Sted: Centralværkstedet, Værkmestergade 9, 8000 Aarhus C.
Tilmelding: Jobmessen henvender sig til alle ledige faglærte og ufaglærte i Aarhus Kommune. Kontakt din job- eller virksomhedskonsulent, hvis du ønsker at deltage.