En varm seng til alle hjemløse vinteren over

Selvom efteråret har været mildt, går vi en kold tid i møde. Derfor står Aarhus Kommune nu klar med et vinterberedskab, som skal sikre en varm seng til alle hjemløse i Aarhus vinteren over.

”På trods af stigende energipriser har de fleste af os en varm og tryg stue at vende hjem til, når kulden bider i kinderne. Ikke alle er lige så heldige, og derfor har vi i vintermånederne en særlig opmærksomhed på at sikre nok sovepladser til alle hjemløse i byen,” siger Anders Winnerskjold, social- og beskæftigelsesrådmand i Aarhus Kommune.

Aarhus Kommune følger vinteren over kapaciteten på byens natpladser. Der er fortsat ledige pladser, men skulle behovet stige, står kommunen klar til at tage ekstra natpladser i brug på Forsorgstilbuddet Østervang.

På søndag slår Aarhus Vinterherberg også dørene op for hjemløse migranter, der ikke kan gøre brug af byens andre tilbud. Vinterherberget er åbent frem til marts og drives af Blå Kors, Kirkens Korskær, Røde Kors og Folkekirkerne i Aarhus i samarbejde med Aarhus Kommune.

”Jeg er meget glad for, at vi igen i år kan byde byens hjemløse migranter inden for på vinterherberget, hvor man kan få sig et varmt måltid mad, en god snak og en seng at sove i. For de mennesker, der kommer her, betyder det utrolig meget, at der er nogen, der tænker på dem. I år oplever vi dog stor mangel på frivillige, og skal vi holde åbent hele vinteren, er der brug for, at flere frivillige har lyst til at give en hånd med på en aften- eller nattevagt,” fortæller Søren Christensen, leder af Aarhus Vinterherberg, og opfordrer alle interesserede frivillige i at melde sig ind i facebook-gruppen Aarhus Vinterherberg, hvor man kan finde yderligere information og tilbyde sin hjælp.

Også rådmand Anders Winnerskjold håber, at flere vil give en hånd med på vinterherberget:

”I en by som Aarhus skal ingen være henvist til at overnatte på gaden, og vinterherberget er et godt eksempel på, at vi lykkes med at hjælpe mennesker i en meget svær situation, når vi går flere gode kræfter sammen. Jeg håber også, at aarhusianerne vil bidrage til den gode sag ved at tage en vagt eller to i løbet af de kommende måneder.”

Natpladser i Aarhus:

Aarhus Kommune og kommunens samarbejdspartnere tilbyder vinteren over natpladser på følgende herberger og forsorgstilbud: Tre Ege, Østervang, Nordbyen, natvarmestuen på Kalkværksvej, UngNat i Nørre Allé og Aarhus Vinterherberg.

Om Aarhus vinterherberg:

Aarhus Vinterherberg har 22 sengepladser og henvender sig til hjemløse migranter med lovligt ophold i Danmark. Vinterherberget holder til i det tidligere Amtssygehus i Tage-Hansens Gade og har åbent hver dag fra kl. 20.30 – 08.00.