DokkX: Ny udstilling gør klar til næste pandemi

Coronakrisen har lært os, at der er mange ting, der kan være rare at løse fra sit eget hjem. Tænk sig, at kunne cykle rundt i verden fra sin egen stue. Holde kontakten med venner og familie via fjernsynet eller en tablet. Eller holde øje med sit eget helbred ved at bruge smarte velfærdsteknologiske løsninger. Den nye udstilling på DokkX ’Klar til næste pandemi – med velfærdsteknologi’ sætter fokus på de gode velfærdsteknologiske initiativer, coronakrisen har ført med sig.

 

“Det er vigtigt, at vi hele tiden tænker i nye baner, og at vi udnytter teknologiens muligheder til fulde. Så vi på den måde fremmer sundheden og trivslen hos borgerne. Vi har lært rigtig meget under coronapandemien, og det er rigtigt godt, at vi med den nye udstilling samler op på mange af de gode initiativer, der kommer os alle samme til gavn,” siger rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive.

 

Den nye udstilling vil blandt andet zoome ind på, hvordan vi sikrer nærværet og de sociale relationer på afstand, og præsenterer enkle kommunikationsløsninger, der gør det muligt at have kontakt med venner og familie. Man vil på udstillingen få indblik i smarte hjemmetræningsmuligheder, der kan være med til at sikre det gode helbred fra hjemmets fire vægge. Og man kan få indblik i indeklimaløsninger, der blandt andet kan være med til reducere influenzavirus med op til 85 procent.

 

”Det er fascinerende, at vi under coronapandemien i mange situationer har skiftet perspektiv, når det drejer sig om velfærdsteknologi. Man kan næsten sige, at vi nu taler om varm teknologi, der hjælper os til at opretholde vores relationer, når smitten gør, at berøring kan medføre en risiko,” siger Ivan Kjær Lauridsen, velfærdsteknologichef i Sundhed og Omsorg.

 

Udstillingen åbner fredag den 26. november klokken 15.