Vær med når Åbyhøj kvitter smøgerne, sammen

Under sloganet ”Aarhus Kvitter smøgerne” tager Folkesundhed Aarhus til Åbyhøj i uge 44 for at hjælpe åbyhøjere med i fællesskab at blive røgfrie.

På lokalcenteret Åbygård mødes lokale i Åbyhøj seks efterårsmandage, og skal sammen tage kampen op mod afhængigheden. Med både faglige oplæg, en fælles planlagt ”stopdato” og rådgivning undervejs er der lagt i ovnen til, at rigtig mange når i mål. Når eventet starter i Åbyhøj er det tredje år i træk, at Folkesundhed Aarhus rykker ud lokalt. Tidligere har det været i Skødstrup og i Tilst. Begge steder blev mere end 80 procent af deltagerne røgfrie efter at have været med.

- Fællesskabet er en afgørende faktor for, at så mange lykkes med at bryde afhængigheden, siger Anne Lyhr, sundhedsmedarbejder ved Folkesundhed Aarhus.

 

Det skal være nemt at blive røgfri

Uanset hvem man er, er det usundt at ryge. Derfor er det vigtigt, at kommunens rygestoptilbud er tilgængelige og lette for alle at gøre brug af.

- Desværre dør rigtig mange danskere hvert år af rygning. Derfor er det vigtigt, at vi som kommune tager ansvar for folkesundheden, og rykker ud med hjælpen til aarhusianerne dér, hvor de er. For eksempel som her på lokalcenteret i Åbyhøj, siger rådmand i Sundhed og Omsorg, Jette Skive.

 

FAKTA:

  • Folkesundhed Aarhus tilbyder en række af gratis rygestopforløb til aarhusianerne. Læs mere om deres forløb her: www.slip-fri.dk.
  • For mere info kan Anne Lyhr kontaktes på 41 86 09 06.