Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Aarhusianerne kan blive verdensmestre i bevægelse

Den 25. april kan alle bevægelystne aarhusianere møde op i parken ved MarselisborgCentret for at dele perspektiver på, hvordan vi får Aarhus i bevægelse

22. apr. 2022
  • Læs op

Indhold

    Aarhus Kommune skal have en ny fælles plan for bevægelse, og hvem er bedre til at udforme den end aarhusianerne selv? Den 25. april kan alle bevægelystne aarhusianere møde op i parken ved MarselisborgCentret for at dele perspektiver på, hvordan vi får Aarhus i bevægelse. 

    “Når vi ser på, hvordan aarhusianerne har det, kan vi se, at hver femte over 16 år er fysisk inaktive. Det har byen en forpligtigelse til at gøre noget ved. Den bedste medicin mod mange af vores livstilssygdomme er daglig motion og et aktivt hverdagsliv. Derfor skal vi have Aarhus i bevægelse,” siger sundhedsrådmand Christian Budde.

    Rådmanden er i færd med at udvikle Aarhus’ nye fælles plan for bevægelse, der kan få endnu flere aarhusianere til at kridte løbeskoene, tage cyklen eller dyrke sport i den lokale forening. Bevægelse og daglig motion er ikke alene godt for kroppen – men også for den mentale sundhed. Særligt, når det sker i et fællesskab:

    “Det er vigtigt, at vi får alle med. Derfor vil jeg meget gerne have input fra vores foreninger og den helt almindelige aarhusianer. Sammen kan vi gøre Aarhus til en sund by for alle,” siger Christian Budde. 

    På dagen den 25. april kan man dele sit perspektiv på, hvad en fælles plan for bevægelse skal indeholde, man kan høre om mulighederne for at få realiseret en god idé, der fremmer bevægelse, og man kan ansøge om et “aktivitetspas”, som giver tilskud til et foreningskontingent. 

    “Halvdelen af os dyrker ikke idræt eller anden motion i fritiden, men vi kan samtidig se, at de fleste af os gerne vil leve et aktivt hverdagsliv med mere bevægelse. Det skal vi som by støtte op om og gøre muligt,” siger sundhedsrådmanden.

    Første spæde skridt til en fælles plan for bevægelse i Aarhus er at give stafetten videre til aarhusianerne - første gang den 25. april.

     

    Program for dagen: 

    Hvornår: Mandag d. 25. april i tidsrummet 10.30-18.00

    Hvor: Parken ved MarselisborgCentret, P. P. Ørums Gade 11, 8000 Aarhus

    Det sker: 

    • Giv dit perspektiv til en ny fælles plan for bevægelse.
    • Hør om dine muligheder for at ansøge om midler til realisering af en god ide, som fremmer bevægelse blandt byens børn, unge, voksne eller ældre. Der kan søges op til 5.000 kr. i en straks pulje.
    • Hør om dine muligheder for at få et aktivitetspas, som giver tilskud til foreningskontingent.
    • Hør om Foreningsportalen, hvor du kan finde foreningsaktiviteter og bevægelsesfællesskaber i dit lokalområde.
    • Få en snak om deltagelse i Royal Run one mile gå distance i fællesskab med andre.
    • Få en præsentation af den interaktive løbebane i parken fra kl. 12  
    • Oplev plænekoncerter gennem dagen ved Det Grønne Bylivshus i parken - UNCOVER music 
    • Gallo Kaffebar serverer økologisk kaffe

     

    Fakta om aarhusianernes sundhed:

    • 17 procent af aarhusianerne over 16 år er fysisk inaktive
    • 53 procent dyrker ikke idræt eller anden motion i fritiden
    • I Aarhus er 30 procent af de voksne moderat overvægtige, mens 12 procent er svært overvægtige
    • Tal for den regionale sundhedsprofil viser, at 64 procent af befolkningen har et ønske om at være mere fysisk aktive, mens tallet er 69 procent blandt de fysisk inaktive.