Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Nu åbner Aarhus’ nye, rekreative park: Udtænkt af aarhusianerne selv

Frydenlundparken. Et navn, du lige så godt kan vænne dig til, hvis du bor i det vestlige Aarhus. I den nye, rekreative park kan de lokale beboere nyde fællesskabet, få jord under neglene i køkkenhaverne eller sved på panden på street basket-banen

25. aug. 2022
  • Læs op

Indhold

    Street basket, små nydelige køkkenhaver, bærbuske og frugttræer, blomstereng, junglesti, træningsfaciliteter, sansehave og parkourbane. Før var udearealerne omkring den gamle Frydenlundskole blot en bar græsplæne indkapslet af en høj, mørk hæk. Men nu åbner Aarhus’ helt nye rekreative park: Frydenlundparken. En park, hvor aarhusianerne selv har spillet en stor rolle i forhold til udformningen. En af dem, der har bidraget til, hvad den nye park skulle rumme, er Sebastian Rasmussen, der er ph.d.-studerende og bor i Frydenlund:

    “Basketball har været en stor del af mit liv, og jeg var derfor begejstret, da jeg fik lov til at have indflydelse på, hvordan basketballbanen i Frydenlundparken skulle udformes, og jeg blev positivt overrasket over, hvor meget kommunen lyttede til argumenterne," siger han og tilføjer:

    “Jeg glæder mig til at tage den i brug og er sikker på, der vil blive taget lokalt ejerskab over den.” 

    Netop det lokale ejerskab har været en helt central del i udformningen af Frydenlundparken. En park, der er blevet til i samarbejde mellem flere afdelinger i Aarhus Kommune. Teknik og Miljø har anlagt parken, Sundhed og Omsorg bruger dagligt parken med borgerforløb i Folkesundhed Aarhus, og Børn og Unge ejer området og varetager den fremtidige drift. Sport og Fritid har skudt penge i parkour- og basketballbanen.

    “Frydenlundparken er et rigtig godt eksempel på, hvad vi kan udrette i Aarhus, når tingene går op i en højere enhed. Vi har haft et rigtig godt samarbejde afdelingerne i mellem i kommunen, men endnu vigtigere, så har de lokale beboere i området virkelig taget ejerskab og bidraget til en rigtig god proces og et rigtigt godt slutresultat,” siger rådmand for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo. 

    Sundhedsrådmand Christian Budde er ligeledes begejstret for den nye park, og han håber, den kan understøtte fællesskabet og foreningsaktiviteterne i området:

    “Frydenlundparken kan alt det, vi gerne vil. Den er et eksempel på den grønne, sundhedsfremmende by med udvikling af byens rum, hvor vores omgivelser fremmer leg, bevægelse og fællesskab. Og man kan bruge det grønne åndehul til fordybelse og socialt samvær," siger han.

    Fredag den 26. august markeres åbningen af den nye park med masser af konfetti og fællesskabende aktiviteter for folk i alle aldre. Og det er netop det, som Frydenlundparken skal tilbyde de lokale beboere. Her er noget for alle:

    “Det er jo fantastisk med lokale initiativer, som bringer folk sammen - især i et område, hvor de fleste bor i etageejendomme og ikke nødvendigvis kender deres naboer,” siger Siv Greve Laursen, der er én af initiativtagerne til Frydenlund Byhaver, hvor lokale kan dyrke små nyttehaver i parken:

    “For min familie har det betydet, at vi har mødt andre børnefamilier, og vi har haft en god anledning til en lille eftermiddagstur udendørs næsten hver dag. For mig er det en stor glæde at plukke en squash eller en håndfuld ærter - det er simpelthen sundt for sjælen at se ting gro,” siger hun. 

    Alle er velkommen til at deltage i åbningen af parken fredag den 26. august i tidsrummet 12-17.

     

    Program for åbning:

    • Fredag den 26. august 2022 kl. 12 – 17, Høgevej 25, 8210 Aarhus V

    Fakta om Frydenlundparken:

    • Frydenlundparken er en ny, offentlig, rekreativ, lokal mini-park, hvor lokalområdets daginstitutioner, frivillige initiativer og lokalbefolkning har mulighed for at anvende området hverdag og weekend.  
    • Frydenlundparken ligger ved den tidligere skole, som er under udvikling til at blive et lokalt Idræts-, børne- og sundhedshus. Bygningerne anvendes i dag til forskellige aktiviteter under Aarhus Kommune. 
    • Frydenlundparken er anlagt i samarbejde mellem Teknik og Miljø, Sundhed og Omsorg, Børn og Unge og Sport og Fritid.
    • Parkens indhold er valgt af lokale brugere af Folkesundhed Aarhus’ aktiviteter og Sport og Fritids eksisterende foreningsliv samt lokale beboere ud fra deres interesser og ønsker for fremtidig brug.