Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Rådmand takker erhvervsmand for juledonation

Folkehusene er hele året et sted for aktiviteter og fællesskaber for alle borgerne i Aarhus. De fleste folkehuse har cafeer der til hverdag danner rammen om madfællesskaber og mulighed for et godt og billigt måltid.

14. dec. 2022
  • Læs op

Indhold

    På nogle få folkehuse har der tidligere været mulighed for at købe julemad d. 24. december. I år var der udsigt til at Folkehuset Møllestien ikke ville tilbyde den mulighed, men takket være en privat donation fra erhvervsmand Claus Møller vil dette fortsætte i år. Der vil således være mulighed for at købe en prisbillig juleret i cafeerne i folkehuset Vestervang og folkehuset Møllestien. Med plads til 100 gæster hvert sted.  

    “Det er en kold tid, og for nogen også en fattig tid, så det er dejligt at mærke den menneskelige varme og generøsitet, der findes i Aarhus”, siger rådmand for Sundhed og Omsorg Christian Budde, der også lige sender en tak videre til giveren og til sine byrådskollegaer: ”Jeg er rigtig glad for, at det nu er muligt at servere julemad d. 24. december i enkelte af vores caféer. Fra mig skal der lyde både en særlig tak til velgører Claus Møller, men også til byrådsmedlem Peter Sporleder, der formidlede kontakten, og til udvalgsformand Anette Poulsen (S), der gjorde os opmærksom på, at der er mange borgere i folkehuset Møllestien, der ville savne muligheden for at købe en juleret den 24. december".  

    Fra byrådsmedlem Peter Sporleder (K) lyder det: ”Vi har et socialt ansvar over for vores ældre borgere, så de kan få varm mad og hygge og samvær med andre. Især i juletiden er fællesskaber vigtige, hvor ensomheden kan føles stærkere, så jeg er glad for at kunne hjælpe med at gøre det muligt at fortsætte traditionen på Møllestien”.  

    Gæsterne vil blive tilbudt en gratis madpakke, som de kan tage med hjem. Derudover afholdes en række juleaktiviteter i de aarhusianske kirker, samt arrangeres juleaften for udenlandske hjemløse i Aarhus Vinterherberg og Aarhus Eventyrjul for udsatte børnefamilier. 

    Der er ikke krav om tilmelding til julemiddag i Folkehusene. Læs mere om decembers mange julearrangementer på folkehuse.aarhus.dk.

    Fakta  

    • Donationen gør det muligt at tilbyde dagens juleret (Møllestien: ribbensteg med klassisk juletilbehør / Vestervang: And med klassisk juletilbehør) til en kuvertpris på 50 kr. med mulighed for tilkøb af Ris a’la mande til 22 kr. Der er et deltager-maximum på 100 personer hvert sted. 
    • Der er åbent for julemaden i Folkehuset Vestervang (Vestervang 16, Aarhus C) og Folkehuset Møllestien (Grønnegade 10, Aarhus C) kl. 11:30-12:30.
    • Gæsterne vil blive tilbudt en gratis madpakke med rugbrød og julepålæg, som de kan tage med hjem. Der laves 100 madpakker til hvert sted.  
    • Der afholdes endvidere frivillige julearrangementer i Folkehuset Vejlby og på Folkestedet.  
    • I cafeerne hos flere folkehuse er det muligt at forudbestille julemad som take-away. Se hvilke på hjemmesiden folkehuse.aarhus.dk