Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Vi har fokus på fremadrettet læring

Den 7. december mødtes det politiske udvalg for Sundhed og Omsorg med centrale tillidsrepræsentanter for at drøfte den planlagte evaluering i forbindelse med en omfattende omorganisering, som Sundhed og Omsorg gennemførte sidste år.

16. dec. 2022
  • Læs op

Indhold

    Jeg er meget glad for den drøftelse, vi netop har haft, hvor vi fik mulighed for at høre bemærkningerne fra de ni fællesstillidsrepræsentanter og deres perspektiver på omorganiseringen. Vi står med en relativt ny organisering, som ikke har sat sig 100 procent endnu, den er stadig meget ny - og vi skal passe godt på den og på vores medarbejdere. Det er ligesom man en gang imellem har bilen til eftersyn. Er der, noget der skal justeres? Er der noget som skal have særlig opmærksomhed?” siger rådmand Christian Budde.  

    Hensigten med drøftelsen mellem udvalget og tillidsrepræsentanterne var at skabe fælles retning og konstruktiv dialog på baggrund af de opmærksomhedspunkter, som sidste års omorganisering har ført med sig.  

    Vi fik lejlighed til at fortælle om nogen af de dilemmaer, som vi står i, når økonomien er stram og øger presset i hverdagen på alle. Jeg vil sige, at vi er i proces. Vi har fået lejlighed til at komme med vores synspunkter. Og jeg håber, at det er første skridt i en konstruktiv drøftelse om, hvad og hvordan vi gør det bedst fremover,” siger fællestillidsrepræsentant og næstformand for HMU Britha Lund Sørensen. 

    Både hun og rådmand Christian Budde er enige i at fokus skal være på fremadrettet læring i en evaluering. 

    Jeg synes, vi er blevet skarpere på, hvad der skal justeres fremadrettet. Vi har fået lejlighed til at inddrage medarbejdernes perspektiver. Det vigtige er, at vi fastholder en konstruktiv dialog, hvor vi får skabt de gode løsninger og at vi får taget hul på drøftelse af, hvad der er behov for på den lange bane. Jeg synes, at vi står et godt sted. Selvfølgelig skal vi kigge på det, vi kan ændre på, men vi skal gøre det klogt, og vi skal gøre det rigtigt og ikke mindst i det rigtige tempo. Det skylder vi vores medarbejdere og vores borgere,” siger rådmand Christian Budde, som blandt andet roste medarbejderne for at være konstruktive.  

    På baggrund af mødet vil man blandt andet kigge nærmere på:  

    • Bedre sammenhænge, samarbejde og overgange mellem enheder
    • Bedre vilkår for kompetenceudvikling og tværfagligheden
    • En endnu bedre administrativ understøttelse af driften
    • Fokus på det gode, lokale samarbejde, hvor medarbejdere fra forskellige forvaltningsenheder deler de samme lokationer 
    • God og holdbar planlægning, at opgaver og faglige ressourcer er i balance