Gå til hovedindhold
Nyheder fra Sundhed og Omsorg

Salg af Saxild Strand

Rådmand: Borgerne skal have et nyt tilbud

13. okt. 2022
  • Læs op

Indhold

    Onsdag aften besluttede Aarhus Byråd at godkende salget af det gamle badehotel Saxild Strand, der gennem flere år har fungeret som rekreationsophold for ældre borgere fra Aarhus Kommune.

    ”Et ophold på Saxild Strand har haft enorm stor betydning for rigtig mange af vores borgere, men virkeligheden er ikke altid indrettet sådan, at vi får alt, hvad vi drømmer om. Det er selvfølgelig absolut afgørende for os, at vi skaber mulighed for, at borgerne kan få de samme gode tilbud som på Saxild Strand,” siger sundhedsrådmand Christian Budde.

    Byrådet besluttede at godkende salget til firmaet W1 Holding. Salget kommer som følge af budgetforliget 2021, hvor man valgte at sætte Saxild Strand til salg.
    Ifølge salgsaftalen skal der laves en ny lokalplan for området, hvilket sker i samarbejde mellem køber og Odder Kommune, hvor Saxild Strand er placeret.
    Salget sker uden en samarbejdsaftale om fremtidige rekreationsophold på stedet. Det betyder, at Aarhus Kommune nu skal finde et nyt tilbud, der sikrer at kommunens ældre fortsat har adgang til fællesskaber og rekreation i nye rammer.

    “Jeg er meget optaget af, at vi får skabt mulighed for fællesskaber for alle vores borgere. Det skal vi fastholde, og gerne have meget mere af. Vi vil nu bruge det kommende år, mens vi stadig har adgang til Saxild Strand, på at skabe andre tilbud,” siger sundhedsrådmand Christian Budde.

    De ophold og aktiviteter, som Sundhed og Omsorg i dag afholder på stedet, forventes at fortsætte uændret indtil en ny lokalplan for området er fastlagt. Imens vil Sundhed og Omsorg afsøge alternativer til det eksisterende tilbud.
    “Vi har allerede mange gode foreningskræfter, som står klar til at hjælpe med at løfte vores borgere ind i nye fællesskaber og vi har andre smukt beliggende lokaliteter, hvor vi skal undersøge, om de kan bringes endnu mere i spil,” siger rådmanden.

    ”For os i Ældrerådet er det vigtigste, at seniorer og folk med sociale og fysiske behov kan få et tilbud om et godt ophold, hvor de igen kan komme til hægterne,” udtaler formand for Ældrerådet, Jan Radzewicz.

    Fakta:
    • Salget af Saxild Strand udspringer af budgetforliget for 2021 (som partiet Venstre stod udenfor)
    • Det var et ønske at Saxild Strand enten blev renoveret eller solgt, da bygningerne trænger til en større renovering.
    • Der var tilbudsfrist den 29. april 2022, og indkommet seks tilbud
    • Køberen er W1 Holding ApS.
    • Købesummen er ca. 20 mio. kr.
    • Der er gode muligheder for at tilbageføre ejendommen så den får sin oprindelige badehotelfunktion
    • Overdragelse af Saxild Strand bliver først endeligt ført ud i livet, når Odder Kommune har vedtaget en ny lokalplan. Det forventes at ske i løbet af 1-2 år.

    Kontakt:
    Rådmand for Sundhed og Omsorg, Christian Budde, 89406501