Oplevelser og musik skal øge sundheden på plejehjem

På grund af coronakrisen har Sundhed og Omsorg skabt to puljer for at skabe endnu flere oplevelser og sundhedsfremmende tiltag på plejehjemmene i Aarhus.

- På grund af coronakrisen, er der allerede afholdt næsten 50 vindueskoncerter uden for plejehjemmene. Det er fortrinsvis frivillige kræfter og musikere fra kulturinstitutioner i Aarhus, og kæmpe tak for det.  Koncerterne har skabt glæde hos mange beboere i en tid, hvor det kan være svært at forstå, at ens pårørende ikke må komme på besøg, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

- Med to nye puljer giver vi en håndsrækning også til et trængt kulturliv. De kreative kræfter kommer i spil, og vi vil forhåbentlig se mange nytænkende forslag. Vi vil fortsætte de udendørs aktiviteter hen over sommeren og forhåbentlig se nye ideer til, hvordan beboerne på plejehjem kan holde sig fysisk og mentalt i gang, siger Jette Skive.

Udøvende kunstnere kan søge en pulje på 100.000 kr. til at lave vindueskoncerter, malerier eller andre udendørs kunstprojekter.

Der er også afsat 100.000 kr. i en innovationspulje, som udøvende kunstnere kan søge til at lave nytænkende indsatser, der bl.a. er med til at øge sundheden hos mennesker med demens eller med til at øge den mentale sundhed hos plejehjemsbeboere.

For begge puljer gælder, at det er akutpuljer og kan søges nu – tiltagene skal til enhver tid overholde Sundhedsstyrelsens regler.

Ansøgninger til puljen til sundhedsfremmende aktiviteter skal sendes til molp@aarhus.dk og ansøgninger til puljen til kunstneriske og musikalske oplevelser skal sendes til hmato@aarhus.dk

Ansøgningerne vurderes løbende i et samarbejde mellem Sundhed og Omsorg og Kulturforvaltningen.

Læs mere om ansøgninger