Find nye venner på nettet

På genlydaarhus.dk finder du opslagstavlen, hvor aarhusianere kan få kontakt med hinanden og lave aftaler om at mødes, f.eks. om en særlig interesse. En af dem, der greb chancen for at møde et nyt menneske, er 89-årige Birthe Bjerring Toft, der skrev et opslag på genlydaarhus.dk. Hun søgte en at gå tur med og fik kontakt til Rikke Lykke, der bor i området:

- Vi faldt i hak med det samme, og nu mødes vi en gang om ugen. Rikke ringer, når hun har tid, og så slentrer vi arm i arm. Bagefter får vi kaffe og snakker videre, fortæller Birthe Bjerring Toft, der er glad og taknemmelig for, at hun har mødt Rikke Lykke:

Man kan godt sige, at vi ser glimt af os selv i hinanden. Glimt af noget, vi hver især savner og har til fælles. Vi har f.eks. begge oplevet det at miste. Jeg har mistet min mand, og vi fik aldrig børn. Rikke har mistet begge sine forældre
Birthe Bjerring Toft

Hun går ikke i detaljer, for det de snakker om kommer ikke videre, og tilliden går begge veje.

Opslagstavlen på genlydaarhus.dk minder om den, du kender fra supermarkedet. Du skriver, hvem og hvad du ønsker at finde, ligesom du kan se, hvad andre søger. Ser du et opslag, der har din interesse, kan du kommentere opslaget direkte eller skrive en privat besked til personen, der har oprettet det.

- Det er første gang, jeg har set den type personlige opslag, og jeg tænkte: Det er lige noget for mig. Jeg kan godt lide at komme ud i naturen og være noget for andre mennesker. Selvfølgelig var jeg spændt på, om kemien var der, når vi mødtes, men det er gået over al forventning. Vi har det så hyggeligt sammen, og det er spændende at høre hendes livshistorier, siger Rikke Lykke, mens hun viser billeder fra Birthe Bjerring Tofts fødselsdag, hvor hun dukkede uanmeldt op med blomster.

Find opslagstavlen her: https://genlydaarhus.dk/opslag/

Hvis du har spørgsmål, ideer eller behov for hjælp til at bruge genlydaarhus.dk, vil vi meget gerne høre fra dig. Kontakt Louise Elkjær Kortegård på kelo@aarhus.dk eller 41873687 og lad os sammen få fællesskaber til at gi’ GENLYD i hele Aarhus.​