Ny stor bar uden cigaretsalg

Alt fra gymnasier og kollegier har frabedt sig cigaretrøg. Nu melder det aarhusianske natteliv sig også på banen med åbningen af Clemens Bar, hvor der hverken er rygerum eller cigaretsalg:

- Det er fantastisk, når en iværksætter som Nicolai Hommelhoff åbner en ny bar uden cigaretsalg. Det er fornuftigt og klogt, og jeg tror, de vil være med til at sætte en trend i gang, som spreder sig til andre barer, hvor man også fjerner cigaretsalget. Her deltager nattelivet tydeligt i, at vi vil skabe en røgfri fremtid i Aarhus, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Aarhus Kommune har tilsluttet sig partnerskabet ”Røgfri Fremtid”, som arbejder for, at børn og unge skal vokse op uden røg, så de kan få et sundt og godt liv uden at blive syge af tobaksrøg. Allerede i 2012 vedtog Aarhus Kommune en ny sundhedspolitik, der forbød kommunens medarbejdere at ryge i arbejdstiden.

Der er mange, der allerede støtter et røgfrit Aarhus. Det er blandt andet Viby Gymnasium og kollegiet i Åby, som har røgfrie arealer ude og inde. Også i Salling Group, som blandt andet står bag Føtex og Netto, har man skjult tobaksvarerne for at nedbringe salget af cigaretter. Musikfestivalen Northside har også besluttet ikke at sælge cigaretter ved festivalen i 2020.