Northside stopper salg af cigaretter i 2020

Mange uddannelser, organisationer, virksomheder og NorthSide mødtes onsdag 27/2 til morgenmøde på spillestedet Radar i Aarhus. Her blev det vist, hvordan byen arbejder med tobaksforebyggelse.

NorthSide brugte anledningen til at fortælle en nyhed:

- Vi vil fra 2020 ikke længere sælge cigaretter på festivalpladsen, afslørede John Fogde, talsmand.

- NorthSide skal fortsat være et fristed, hvor vores gæster kan hygge sig og være sammen med vennerne. Folk skal derfor fortsat have lov til at ryge deres medbragte cigaretter på pladsen. Men salg af cigaretter vil ikke længere finde sted på pladsen, og vi kommer også til at omtale rygning i vores eksisterende Vis Hensyn-kampagne.

Rådmand Jette Skive er begejstret af, at byen nu løfter sammen og roser NorthSide for at tage skridtet videre.

- Som jeg før har vendt med byrådet, så ved vi, at de unge starter med at ryge og genoptager rygning på festivaler. Derfor er jeg meget, meget glad for, at NorthSide tager et så stort skridt. Det er virkelig flot, siger Jette Skive, som samtidig roser de mange oplæg og debatten til morgenmødet:

- Det gjorde os alle klogere på, hvordan vi sætter flere ting i spil på samme tid. Vi behøver ikke hver især kun lave noget for os selv, men i stedet lytte på hinanden og sætte fælles initiativer i gang. Jeg glæder mig til at fortsætte arbejdet for et røgfrit Aarhus, siger Jette Skive.

Kræftens Bekæmpelse, der sammen med TrygFonden har startet det nationale partnerskab Røgfri Fremtid er glade for, at den ramme bliver brugt på lokale alliancer som Røgfrit Aarhus:

- Det rykker jo, når I går sammen lokalt for at skabe en røgfri fremtid, og så kommer NorthSide med så kraftig og flot en udmelding, som må inspirere andre festivaler og kulturarrangementer. Det er lige nøjagtigt det, vi har forsøgt at inspirere til, siger Mette Lolk Hanak, forebyggelseschef, Kræftens Bekæmpelse.

På morgenmødet deltog også forskellige uddannelser, erhvervsskoler, virksomheder og organisationer.