Strøget hilser en forsøgsordning om røgfrit strøgmiljø velkommen

Når byrådet i marts skal tage beslutning om at gøre flere udearealer i Aarhus røgfrie skal de også tage stilling til, at rådmand Jette Skive og Gadeforeningen Strøget Århus er blevet enige om, i en forsøgsperiode, at opfordre Strøgets gæster til at kvitte tobakken.

- Der er så mange institutioner, virksomheder og forretninger og borgere, som vil have en røgfri fremtid. Derfor er det naturligt, at vi både lytter til dem og laver et samarbejde. Vi bliver nødt til at forholde os til, at antallet af nye unge rygere er stigende, og der handler det blandt andet om synlighed i byrummet, siger Jette Skive.

Rådmanden vil sammen med Gadeforeningen Strøget Århus bestyrelsesformand Claus Broberg udarbejde en opfordring om, at Strøget i en forsøgsperiode bliver røgfrit:

- Vi finder det helt naturligt at kunne bidrage til, at færre børn og unge begynder at ryge. Samtidig er det en god anledning til at holde fokus på et af byens andre store mål, at gøre Århus til nordens reneste by. Et røgfrit strøg holder også gade ren for cigaretskodder, siger Claus Broberg, som understreger at der er tale om en kampagne og ikke en sanktion.

- Strøgets Cafeer har fine faciliteter til rygerne, og der kan man sætte sig, nyd en kop kaffe og brænd et stykke tobak, og lad så resten af turen på Strøget være røgfri, lyder opfordringen fra formanden.

I første omgang skal Magistraten vurdere byrådsindstillingen 17. februar, hvor efter byrådet skal behandle forslaget i marts måned.

En del af byrådsindstillingen omfatter også et forslag til rygeforbud ved busstoppestederne i Aarhus.