Frivillige: Kronprinsessen var et hit

År 2018’s store fokus på frivillighed har båret frugt for de mange frivillige og hverdagsaktivister, der operer i Aarhus Kommune. På eget initiativ vendte Kronprinsessen tilbage til Aarhus 30. januar for at høre mere om de frivillige projekter, som flittigt bliver sat i søen i byen.

På Huset Trøjborg fik kronprinsessen blandt andet hilst på Flemming Jensen, der er fast deltager i Madglad - et projekt i GENLYD, hvor fællesskaber opstår over dampende gryder:

- Kronprinsessen er interesseret og nærværende. Jeg deltager i Madglad for at lære, hvad der er op og ned på en grydeske. Sådan et besøg bekræfter, at projekter som Madglad og frivillighed betyder noget for fællesskabet, siger Flemming Jensen.

Hos Sager der Samler havde kronprinsessen blandt andet en dialog med projektet Social Sundhed, som er sundhedsfaglige studerende, som hjælper sårbare mennesker med at passe aftaler hos blandt andet lægen:

- Kronprinsessen er så nærværende, at det faktisk føles som om, at jeg får sparring. Før jeg har fortalt færdig om Social Sundhed, kan hun allerede se det store billede og spørger, om det også findes i København. Og det gør det, siger Kristina Louise Bliksted.

Et andet projekt, Skraldecafeen, som laver måltider af kasseret mad, mødte også en nysgerrig kronprinsesse:

- Jeg har virkelig tænkt over, hvordan hun mon er, men hun er oprigtigt interesseret i Skraldecafeen. Det giver en masse eksponering af Skraldecafeen og gør samfundet opmærksom på et problem, siger Annbritt Jørgensen, som var på kontanthjælp og startede Skraldecafeen sammen med sin bedre halvdel, Steffen Sand, for at forebygge mistrivsel, når man er økonomisk presset.

Besøget i Aarhus skete i forlængelse af kronprinsessens protektorat af Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad i 2018. 

Kronprinsessen legede med i initiativet Leg på Plejehjem, arrangeret af Samværd med Esra Alici Pedersen i spidsen:

Hun hilser straks på 9 måneder gamle Kai Fruergaard:

Og kommer i snak med 88-årige Gudrun Elise Sørensen, som er beboer på Plejehjemmet Trøjborg:

Der bliver leget med tyl i alskens farver, og her får 6 måneder gamle Norma Dybdal hjælp med et rødt tyl, mens 88-årige Gudrun i baggrunden har fået 6 måneder gamle Alberte Boye Thomsen på skødet:

Der er også musik med i legestuerne på plejehjemmene, og musikværten Rasmus Holst Nielsen gør klar til "hilse-sangen":

Kronprinsessen går med rundt, mens musikeren spiller hilse-sangen, og kronprinsessen spørger Kia Diget, der har tvillinger, om hun skal tage den ene baby på armen, så kronprinsessen har 6 måneder gamle Cirka Diget med sig rundt:

På et tidspunkt får alle de små babyer en lille flyvetur, og ligeså 6 måneder gamle Cirka Diget:

Efter besøget på Huset Trøjborg tager kronprinsessen til organisationen Sager der Samler i Vestergade. Her hilser hun på de tre ledere, fra højre Morten Daus-Petersen, Kristin Birkeland og Paul Natorp:

Paul Natorp fortæller kronprinsessen om organisationens platform for entreprenante og aktivistiske mennesker, der har noget på hjertet:

Kronprinsessen får en snak med initiativtagerne til Skraldecafeen, Annbritt Jørgensen og Steffen Sand:

Ulla Søberg Jakobsen fortæller Kronprinsessen om Tours On Wheels:

Bagefter er der kaffebord med sagerne Waste Hunt, Vaskeriet og Social Sundhed:

En stor flok hverdagsaktivister var til stede hos Sager der Samler - kronprinsessen er til venstre flankeret af borgmester Jacob Bundsgaard: