Kronprinsessen besøger frivillige i Aarhus

Frivillighovedstaden har gennem 2018 fejret og udviklet frivillighed og blandt andet afprøvet, hvordan frivillighed kan være med til at skabe nye veje til velfærd. Kronprinsessen var protektor for Aarhus som Europæisk Frivillighovedstad og stod for den officielle åbning. Kronprinsessen har ønsket at vende tilbage og møde flere af de frivillige og opleve aktiviteterne.

På Plejehjemmet Trøjborg er de i gang med at forberede sig til den kongelige dag. Én gang om ugen er der åbent hus på plejehjemmet med rytmik for forældre, som vil tage deres babyer med til leg på plejehjemmet. Initiativtageren Esra Alici Pedersen har stiftet foreningen Samværd og udbredt legestuerne til 13 plejehjem i Aarhus:

- Der er ingen tvivl om, at vi er afhængige af øjeblikke i vores travle hverdag, der gør os glade og giver mening. Den glæde og den gnist, der bliver tændt i de små babyers, forældres og ældres øjne til legestuerne, er magisk og livsbekræftende. Den følelse af fællesskab og samvær glæder jeg mig utroligt meget til at dele med Kronprinsessen, siger Esra Alici Pedersen.

Denne gang bliver legestuen afholdt hos naboen, Frivillighuset Trøjborg, hvor Kronprinsessen også vil blive præsenteret for de mange muligheder frivillige har i huset, og deres mission om at skabe endnu større lokalt sammenhold med udgangspunkt i ”Sammen om Trøjborg”.

Efter besøget på Trøjborg tager Kronprinsessen til midtbyen i Aarhus, hvor Sager der Samler holder til. Sager der Samler er et hus for folk, som selv går i gang med at skabe projekter i fællesskab med andre. Her bliver Kronprinsessen præsenteret for sagerne Vaskeriet, Social Sundhed og Waste Hunt.

- Vi glæder os til at møde Kronprinsessen og vise hende eksempler på, hvordan den aktivistiske og entreprenante frivillighed er med til at forny samfundet nedefra, siger Morten Daus-Petersen, leder, Sager der Samler.

Borgmester Jacob Bundsgaard er sammen med rådmand Jette Skive og 1. viceborgmester Camilla Fabricius værter for Kronprinsessens besøg.

- Vi er meget stolte af og glade for, at Kronprinsessen nu kommer tilbage og møder mange af de frivillige, som skaber aktiviteter og forandringer. Det betyder rigtig meget for os alle, at Kronprinsessen viser sin interesse og anerkendelse af det frivillige arbejde i Aarhus. På den måde er hun med til at give det et ekstra skub fremad efter afslutningen på Europæisk Frivillighovedstad i Aarhus, siger borgmester Jacob Bundsgaard.

- Det er rørende, når vi oplever hvor mange mennesker, der skaber aktiviteter for dem selv og andre. Især på sundhedsområdet ser vi en kæmpe indsats fra mange foreninger såsom Ældre Sagen og tusindvis af mennesker, der især hjælper ældre til flere oplevelser men også er med til at skabe sammenhold i lokalområdet. Som vi også kan se med legestuer på plejehjemmet, får alle parter noget særligt ud af oplevelsen, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Baggrund

Læs mere om:

Plejehjemmet Trøjborg

Huset Trøjborg

Leg på Plejehjem

Waste Hunt

Vaskeriet

Social Sundhed

Europæisk Frivillighovedstad