Politikere nikker til ophævelse af fogedforbud

Dermed har magistraten, der består af borgmester, fem rådmænd og tre menige byrådsmedlemmer, formelt tilsluttet sig en indstilling fra borgmester Jacob Bundsgaard og rådmand Jette Skive om at hæve hovedsag mod TV 2 vedrørende skjulte optagelser på Kongsgården.

Magistratens beslutning d. 23. juli fremsendes til Ankestyrelsen med henblik på at give tilsynet mulighed for at vurdere beslutningen.

Rådmanden for Sundhed og Omsorg Jette Skive udtaler efter magistratsmødet:
”Jeg er utrolig tilfreds med, at samtlige partier i Aarhus Byråd bakker op om mit ønske om at få vist TV2s dokumentar. Dokumentaren fortjener offentlighedens kendskab. Ikke for at hænge nogen ud, men for at få sat ældreområdet øverst på den politiske dagsorden. Jeg har set dokumentaren og den rystede mig. Det er mit håb, at vi alle kan lære af dokumentaren og at den vil sætte gang i en grundig debat om, hvordan vi som samfund skal behandle vores ældre – og om vi har økonomi nok til give de ældre den pleje og omsorg, som de fortjener. Det har været tydeligt for enhver, at de sidste 10 års besparelser på ældreområdet er gået ud over beboere, deres pårørende og medarbejderne. Nu skal der ske handling - nu skal vi skabe en ældrepleje, hvor værdighed og omsorg er udgangspunktet”.