Fremtidens kollegiefest bliver røgfri

Åbykollegiet i Aarhus åbner 29. juni, og eventuelle unge rygere må skodde cigaretterne, inden de flytter ind i 202 nye lejligheder. Der er røgfrit både inden- og udendørs på grunden, og rådmand Jette Skive roser initiativet:

- Det er dejligt og en naturlig udvikling, at fremtidens kollegier bliver røgfrie, for vi ser generelt færre og færre rygere. Lige nu ser vi en lille stigning i antallet af unge rygere, og derfor vil jeg især rose kollegiets mod til at tage fat, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Jeg er sikker på, de unge får nogle gode rammer og et endnu bedre studiemiljø.
Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg

Rådmand Jette Skive har for nylig sammen med rådmanden for Børn og Unge opfordret både skoler og ungdomsuddannelsers bestyrelser i Aarhus til at sætte røgfrit miljø på dagsordenen. Viby Gymnasium har besluttet at blive Aarhus første røgfri gymnasium.

Aarhus Kommune samarbejder i forvejen med Kræftens Bekæmpelse om tobaksforebyggelse blandt unge, og nu er der også indgået en generel partnerskabsaftale med Kræftens Bekæmpelse for 2018/2019.

- Kollegiet i Aarhus viser forbilledligt, at vi alle kan bidrage til at skabe en røgfri fremtid. Det er stærkt og vil helt sikkert inspirere andre til at tænke ”hvad kan vi gøre”? Og det er nødvendigt, hvis vi skal lykkes med, at færre børn og unge begynder at ryge. Derfor er vi i Kræftens Bekæmpelse rigtig glade for det tætte samarbejde, vi har med Aarhus Kommune, hvor vi sammen sætter forebyggelse og rygestop på dagsordenen, siger Annemette Staal, Kræftens Bekæmpelses lokalforening i Aarhus.