Grønt tag på plejehjem giver bedre udsigt

Et grønt tag er ikke blot godt for klimaet og præger positivt på optaget af co2, det kan også give beboere på plejehjem en endnu bedre udsigt og give dem mere at snakke om.

På Plejehjemmet Åbygård i Aarhus har beboerne et særlig godt mødested, hvor der er udsigt over hele forstaden Åbyhøj. Desværre var begyndelsen på udsigten præget af et fladt tag med tagpap, så derfor har plejehjemmet fået beklædt hele det flade tag med sedumplanter:

- Det gør en kæmpe forskel for beboerne. Nu får de en naturoplevelse næsten indendørs og kan snakke om hvordan beplantningen skifter udseende i blomster og farver hele året
Marlene Ravn Wegener, forstander, Plejehjemmet Åbygård

Det grønne tag bliver indviet torsdag 14. juni ved en sommerfest for beboere, medarbejdere, frivillige og pårørende.

Det er Sundhed og Omsorgs projekt Plant Liv, som står bag etableringen af det grønne tag. Projektet har fokus på, hvordan natur kan fremme livsglæden på plejehjemmene i Aarhus. Beboernes ønsker er mangfoldige – alt fra kaniner, gynger, kulørte fuglekasser og stjernekikkerter til samarbejder med spejdere om bålpladser eller med børn om at dyrke grøntsager og duftende krydderurter i højbede.