Seniorer i Aarhus valfarter til idræt som aldrig før

Aarhusianere over 60 år flokkes i idrætsforeningerne, og på bare fem år er antallet af medlemmer i alderen 60+ steget med 44 procent i idrætsforeningerne. Det er alt fra cykling, gåture, svømning, krolf, floorball og volleyball for bare at nævne nogle af de aktiviteter, der trækker.

Det er helt fantastisk at se senioridrætten udvikle sig. Aktiviteterne lokker folk til, og samværet og fællesskabet får mange til at blive. Aarhus er frivillighovedstad i år, og derfor kipper vi ekstra med flaget for at fejre den store frivillige indsats, foreningerne laver.
Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg

Aarhus Kommune bakker op om udviklingen og hjælper foreninger godkendt af idrætsforeninger med et tilskud på i alt 650.000 kr. årligt. Der er netop delt penge ud til de 128 foreninger, som havde søgt. Sammenlagt har disse foreninger 11.256 seniorer.

-Idræt og motion er vigtige for alle uanset alder. Det er ramme og aktivitet og samvær og derfor godt for krop og sjæl. Jeg er derfor meget glad for, at det lykkes at få endnu flere seniorer med. Foreningerne har så mange tilbud, at der er noget for enhver smag, så jeg håber at vi i fremtiden kan byde endnu flere aktive velkommen, siger Rabih Azad-Ahmad, rådmand, Kultur og Borgerservice.

Aarhus Kommune deltager i ”Bevæg Dig for Livet” i samarbejde med DGI, DIF, og DAI støttet af Nordea-fonden og TrygFonden. Her er målet, at 50 procent af danskerne i 2050 er aktive i en idrætsforening og 75 procent fysisk aktive.

I Aarhus er målet, at 15 procent flere aarhusianske 60+ er aktive inden projektperioden udløber i 2019, og det mål er godt på vej til at blive nået.

Fakta
Medlemstilskud i Aarhus til idræt for deltagere over 60 år