Åbning af indendørs besøg på plejehjem: Det har vi set frem til

-Det har været en enorm hård tid for mange af vores borgere. De har savnet kontakt til deres nære relationer og deres kendte netværk af familien og venner. Selvom vores dygtige medarbejdere har taget vare på beboerne, så er der intet, som kan erstatte den glæde, det er at ses og mødes med sine kære. Det er helt afgørende for livsglæden, siger rådmand for sundhed og omsorg, Jette Skive, som glæder sig over, at der nu åbnes for, at besøgende kan komme indenfor på kommunens plejehjem og besøge beboerne i deres boliger der.  

Ordningen træder i kraft fra torsdag den 2. juli. 

Sundhed og Omsorg har de seneste måneder presset på for at skabe alternative muligheder for at beboerne har kunnet mødes med deres kære. Derfor åbnede de aarhusianske plejehjem som de første i landet for udendørs besøg på plejehjemmene.  

Og fra i dag - 2. juli - har regeringen og sundhedsmyndighederne nu åbnet for, at familie og venner kan besøge deres nærmeste i deres boliger indenfor på kommunens plejehjem. 

Beboerne skal føle sig trygge 


Under tiden med corona har der været to tilfælde af smittede beboere på de aarhusianske plejehjem og siden 11. marts har der ikke været smittede beboere eller medarbejdere. 

- Det er lykkedes at inddæmme smitten til ganske få tilfælde på de aarhusianske plejehjem, men vi må ikke glemme, at vi stadig står med en risiko. Derfor er det helt afgørende, at vi fortsat værner om og beskytter vores ældre mod smitten. Det er et ansvar, vi må løfte sammen med de pårørende og gøre alt, hvad vi kan for at skabe tryghed og sikkerhed, siger rådmanden. 

Sundhed og Omsorg har derfor sendt retningslinjer til alle kommunens plejehjem, for at sikre at besøgende kan følge Sundhedsstyrelsens anbefalinger. 

Se retningslinjer her.