Millioner til hjemmeplejen

- Både de ældre og de ansatte oplever ofte, at der ikke er tid nok, når der opstår noget pludseligt eller akut. Og det gør der altså, når man har med mennesker at gøre. Nogle kan være kede af det. Nogle kan have brug for ekstra tid til at komme ud af sengen og andre til at spise aftensmad.  De ældre er ikke maskiner, der blot skal have lidt smøreolie og strammet en skrue.  Mennesker kører på omsorg og kærlighed, og det kan man ikke altid sætte ind i et tidsskema, siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Jette Skive har foreløbig afsat 4 millioner ekstra til at løfte hjemmeplejen i Aarhus, men erkender, at hvis der skal ske varige, store forandringer, så kræver det hjælp ude fra:

- Lige nu kappes landspolitikerne om at love forbedringer på de store velfærdsområder og byrådet i Aarhus kender også udfordringen i hjemmeplejen, så jeg ser frem til, at vi får et stort løft på området.

Rådmanden er overbevist om, at det godt kan lade sig gøre:

- Jeg er super stolt af den indsats vi har gjort de senere år på plejehjemmene i Aarhus, hvor vi har givet beboerne langt bedre mad, flere oplevelser og mere hjemlige rammer”. Nu er turen kommet til de hjemmeboende ældre og hjemmehjælperne.

De i alt 4 millioner gives til fordeling blandt teams, som så selv vurderer hvilke borgere, som har det største behov.

- Det er vigtigt, at vi overlader noget af styringen til hjemmehjælperne selv.  Det er jo dem, som bedst kender borgerne, og som ved, hvem der lige præcis i dag trænger til ekstra hjælp eller en lille snak, siger Jette Skive.