Madfestival for unge rammer for tredje gang Aarhus

Den 27. og 28. marts løber Aarhus’ måske mest madglade festival for tredje gang af stablen, når Ridehuset slår dørene op for alverdens madværksteder og –stande. Det er en festival af unge og for unge. 

Food Maker Faire handler ikke om gastronomi. Det handler om fællesskabet og glæden ved at være sammen om maden. Derfor skal alle besøgende have “fingrene i dejen”, og selv være med til at skabe deres mad, alt sammen i fællesskab med hinanden. 

Hvorfor endnu en madfestival? 

Bag festivalen står projektet Food Maker, som er et projekt i Aarhus Kommune, der arbejder for at fremme unge 16-28-åriges mentale sundhed og trivsel. Fællesskabet om maden er mødepunktet, og fællesskabet bidrager positivt til unges evne til at mestre hverdagens udfordringer.  

“Festivalen er en eksplosion af det, vi i Food Maker gør til daglig. Nemlig madevents hvor unge mødes og laver mad sammen, og hvor fællesskabet er det bærende element. Vi glæder os til en brag af en fest” fortæller Beatrice Gamborg, som er kommunikationsmedarbejder i projektet. 

Fakta  

Festivalen finder sted i Ridehuset i Aarhus C den 27.-28. marts kl. 15-19.30. Der er gratis entre, og det er for alle unge mellem 16-28 år.

  • Food Maker-projektet har eksisteret siden 2015 og er støttet af Nordea-fonden 
  • Food Maker er et projekt i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune. Samarbejdspartnere er Skolen for trends og gastronomi på AARHUS TECH, VIA Ernæring og Sundhedsuddannelsen og FOF Aarhus.
  • Projektets formål er at fremme sundhed og trivsel hos unge mellem 16 og 28 år via madglæde og fællesskab. Fokus er på de sociale og sundhedsmæssige fordele, der er ved fællesmåltidet. 
  • Food Maker tager afsæt i maker-kulturen samt et sundhedsfagligt fundament med fokus på aktive fællesskaber og udvikling af handekompetencer blandt de unge. 
  • Læs mere om projektet på foodmaker.dk