Efterlyser værnemidler hos private firmaer

Plejehjem og hjemmepleje er i bekneb for nødvendige værnemidler i arbejdet med borgere for at undgå smitte med coronavirus.

Derfor efterlyser Sundhed og Omsorg hjælp fra private firmaer, der skulle have værnemidler på lager:

- Vi køber naturligvis varerne på normale vilkår. Vi mangler flere former for værnemidler, der kan bruges som mundbind, maske og kitler. Det kan altså være kitler og plastikforklæder, som man måske arbejder med på slagterier, tynde kedeldragter, støvmasker og arbejdsmasker i industrien, hvis de er dækkende, siger Elin Kallestrup, Kvalitetschef, Sundhed og Omsorg.

Har private firmaer et lager, kan Sundhed og Omsorg kontaktes på: tlf. 41859055. Herefter vil kommunen vurdere, om de tilbudte værnemidler yder tilstrækkelig beskyttelse.

- Vi har udover at bede om leverancer fra nationalt myndigheder også rettet henvendelse til blandt andre de mange private tandklinikker, der nu er lukket, men desværre har vi kun fået svar fra én tandklinik. Derfor håber jeg også, at flere vil reagere, siger Elin Kallestrup.

Elin Kallestrup gør det samtidig klart, at private borgere ikke skal begynde at lede i skabe og skuffer:

- Vi er ikke nået dertil, at vi formoder, at alle lagre er tømte, så vi begynder med de private firmaer i første omgang.

Kontaktperson

Hvis pressen ønsker yderligere kommentarer fra Elin Kallestrup, kan det ske via pressechef Thomas Chemnitz, tlf. 41857752, thcp@aarhus.dk