Hjemmeplejen bliver påvirket af coronavirus

Alle modtagere af hjemmehjælp i Aarhus kan blive påvirket af den aktuelle situation med coronavirus.

For at mindske risikoen for smittespredning, så vil borgere, der kun får rengøring ikke få det udført i indtil videre de næste 14 dage, ligesom klippekortordningen bliver suspenderet. Der er allerede områder, der har måttet suspendere noget rengøring, og det får fuld effekt fra mandag 16. marts:

- Vi skal gøre alt for at mindske spredning af virus. Dels kommer vores medarbejdere hos utroligt mange borgere og kan på den måde enten let blive smittet eller bære smitte med sig, som kan påvirke ældre borgere. Derfor står vi med et valg, hvor vi bliver nødt til at sikre, at vi kan opretholde et beredskab med så mange raske medarbejdere som muligt til den vigtige situation, vi står i lige nu, siger Hosea Dutshcke, direktør, Sundhed og Omsorg.

- Derfor får borgerne udført de vigtigste opgaver som personlige pleje og medicin. Samtidig opfordrer vi borgerne til at holde god kontakt til familie og venner, som kan træde til og hjælpe i denne ekstraordinære situation. De skal blot huske de gode råd om så vidt muligt at undgå fysisk kontakt og vaske hænder med vand og sæbe og spritte af hvis muligt, siger Hosea Dutschke.

Alle modtagere af hjemmepleje får information i e-boks, og informationen vil kunne læses på www.aarhus.dk/corona