Frivillige fejres i smukke omgivelser

En højtidelig, smuk og festlig dag i nogle af Aarhus ’ smukkeste og ældste bygninger, musikalske indslag og en ekstra julegave. Det er, hvad der venter de 600 deltagere, når Sundhed og Omsorg sammen med Frivilligrådet igen afholder anerkendelsesarrangement. Festen holdes for at fejre de mange mennesker, der med frivilligt engagement bidrager til at skabe aktiviteter og fællesskab på sundheds- og ældreområdet i Aarhus.

”Jeg er overvældet og taknemmelig over, at så mange mennesker har lyst til at deltage på denne dag, hvor vi fejrer nogle af dem, der dagligt er med til at skabe nye oplevelser og fællesskaber på lokalcentre, plejehjem og i de mange foreninger. Jeg glæder mig over, at vi sammen kan anerkende og fejre den indsats, som alle de mennesker er med til at gøre for borgere og hele byen. Undersøgelser har vist, at det ofte også hjælper de frivillige selv til at indgå i sociale aktiviteter, og det er alt sammen med til at skabe sammenhæng i vores by,” siger Jette Skive, rådmand, Sundhed og Omsorg.

Rådmanden glæder sig samtidig over resultatet af en netop gennemført undersøgelse blandt frivillige i Sundhed og Omsorg. Her svarer 92 procent, at de er tilfredse eller meget tilfredse med at være frivillige i Sundhed og Omsorg.

Og netop i år, hvor Aarhus er Europæisk Frivillighovedstad, er der lagt ekstra fokus og kræfter i at gøre dagen til noget helt specielt. Dagen begynder i Aarhus Domkirke, hvor deltagerne blandt andet kan glæde sig til oplæg ved sognepræst Sabine Bech-Hansen, tale af rådmand Jette Skive og musikalsk optræden af musikere fra Aarhus Jazz Orchestra og Aarhus Teater Kor. Efter et par festlige timer i Domkirken bydes deltagerne på stående taffel i Café Hack på Aarhus Teater, hvor en af Danmarks mest efterspurgte foredragsholdere, Nils Villemoes, efterfølgende vil stå for et underholdende oplæg.

Med dagen sender rådmanden også en hilsen og stor tak til Frivilligrådet i Aarhus Kommune, som har været med til at arrangere dagen.

Hver dag er de mange frivillige på seniorområdet i Aarhus med til at skabe grobund for det gode og sunde liv i Aarhus – for andre, for sig selv og for vores fælles trivsel. Det gælder ikke mindst Frivilligrådet, som arbejder utrætteligt for at skabe gode rammer for initiativer båret af frivillige.
Jette Skive

Pressen er velkomne til arrangementet, som begynder i Aarhus Domkirke mandag 26. november klokken 11.00.

Fakta:

I Aarhus findes der mere end 500 foreninger for seniorer, og omkring 3.000 mennesker, som laver frivilligt arbejde på lokalcentre og plejehjem. Hertil kommer de mange tusinde, der gør en frivillig indsats i foreninger på seniorområdet.

I en netop gennemført undersøgelse i Sundhed og Omsorg, Aarhus Kommune angiver 92 procent at de er tilfredse eller meget tilfredse med at være frivillige og at mere end 80 procent af de frivillige i Sundhed og Omsorg har været frivillige i flere end to år. Ud af 1653 adspurgte har foreløbig 833 svaret.